Skillnaden mellan Aikido och Pencak SilatAikido vs Pencak Silat

Aikido och Pencak Silat är kampsport från olika regioner. Aikido är en kampkonst från Japan och Pencak Silat är från Indonesien.

Morihei Ueshiba tänkt aikido efter en lång bot kamp studier, religion och filosofi. Aikido har härrör huvudsakligen från aikijujutsu kampsport och det var Ueshiba som gav det en perfekt formulär. Det är en kampsport som fokuserar på att kasta angriparen med hjälp av sin egen energi. Aikido ser ut som en dans koreograf med perfekt steg och förtrollande stil.

Även kallad skicklig slåss, var Pencak Silat utvecklades ursprungligen som ett vapen-baserade kampsport. Denna konstform hade lånat en hel del teknik och stil från konst i Indien och Kina. Pencak Silat är en kombination av sparkar, slag och vapen.
Ingen vet det exakta ursprunget av denna kampsport. Konstform oralt överförs från en generation till en annan. Historien om Pencak Silat är känd endast från arkeologiska bevis och myter.

Aikido bildas frm tre ord '' ai, ki och göra. Ai mans enande, gå, kombinera. Ki betyder energi, ande och humör. ? Gör betyder vägen eller banan.Pencak silat är en kombination av två ord '' Pencak och Silat. Pencak användes i centrala och östra Java medan Silat var på modet i Sumatra. Ursprunget för de två orden är lite komplicerat. Vissa tycka att Pencak har sitt ursprung i Pancha, en sanskrit ord som betyder fem. Några andra tror att ordet har sitt ursprung i Pencha, en kinesisk ord som betyder avleda eller avvärja. Ordet Silat är känd för att ha kommit från sekilat? som betyder 'som en blixt'. Det finns också en annan version som Silat har hämtats från elat? det innebär att lura eller lura.

Vid jämförelse med Aikido, är vapen mer används i Pencak Silat.

Sammanfattning

Aikido är en kampkonst från Japan och Pencak Silat är från Indonesien.

Morihei Ueshiba tänkt aikido efter en lång bot kamp studier, religion och filosofi. Aikido har härrör huvudsakligen från aikijujutsu kampsport och det var Ueshiba som gav det en perfekt formulär.

Även kallad skicklig slåss, var Pencak Silat utvecklades ursprungligen som ett vapen baserad konst. Denna konstform hade lånat en hel del teknik och stil från konst i Indien och Kina.