Skillnaden mellan Rugby League och Rugby UnionRugby League vs Rugby Union

Rugby är en sport som utvecklats i spridda områden i Förenade kungariket. Spelar den tidigaste formen av rugby spelet utfrågningens 't uppfinningen av spelet, utan snarare de händelser som ledde till spelet är kodade ses som' uppfinningen 'av rugby.

Rugby Union är en professionell, liksom en amatör spel, och första klassens fackföreningar dominerar sporten inkluderar England, Frankrike, Argentina, Irland, Nya Zeeland, Skottland, Wales och Sydafrika. Det drivs av International Rugby Board med huvudkontor i Dublin, Irland. I länder som Sydafrika, Nya Zeeland, Fiji, Wales, Samoa och Tonga, är Rugby Union nationalsport. Rugby Union är den mest populära typen av rugby i världen.

Rugby League, som unionen är både en professionell och amatöridrott, drivs globalt av Rugby League International Federation.

Den ovala bollen är en viktig del som är gemensam för båda formerna av rugby. Som väl framåt är förbudet mot bollar annan av de två distinkta funktioner som är gemensamma för båda formerna. Andra exempel tacklingar och taktisk sparkar

skillnader:
Även historiskt sett det fanns stora skillnader beroende på kultur, är skillnaderna gradvis blir mindre, eftersom unionen har haft sina lagar drastiskt förändrats under de senaste åren. Förutom antalet spelare (13 för ligan och 15 för unionen), de stora skillnaderna mellan unionen och ligan kretsar kring tackla, och vad som händer efter det.Efter tackla spelare i unionen kämpa för innehav, och beroende på hur situationen är, kan en 'Ruck' eller en 'maul' äga rum. League-spelare men inte kan bestrida besittning efter en tackling. Spela fortsätter med en 'play the ball'. Förutom de sex itu regeln i League, medan i unionen, så gäller det inte. Detta är i grunden där ett team avstår besittning när det spelar 't värdering innan en uppsättning av sex tacklingar. Med rugbyunion, kan ett lag håller besittning för ett obegränsat antal tacklingar innan de gör, så länge de håller bollen och ingen foul begås.

Unionen har 'scrum' och 'lineout' som fasta situationer. Scrum innebär motsatta spelare som driver mot varandra för bollen, och lineout är där spelare från något av lagen radas upp parallellt med varandra, men vinkelrätt mot sidlinjen (touch-linje), och sedan försöka fånga bollen när det kastas från 'touch'.

Förbundet har dock scrum, men med mycket mindre betydelse, och inte ofta ifrågasatts. Samt färre spelare gör upp scrum i ligan. Här, som bitar börjar från play-the-ball scenarier.
För både unionen och ligan, positionerar aktienamn och krav, men Rugby League har inte flankers, medan det finns flankers i unionen.

Sammanfattning:
Rugby League har 13 spelare, medan EU har 15 spelare.
I unionen, spelarna tävlingen besittning efter tackla, medan i ligan, kan de inte bestrida besittning efter itu.
Förbundet har sex tackla regel, medan det i EU det inte gäller.
Ligan 't lägger stor vikt vid scrum, medan det i EU, är det en uppsättning delar.