Skillnaden mellan Mölle och ALICEMOLLE vs ALICE
En av de mest relevanta farhågor diskuteras bland armén män och jaktintresserade är som ryggsäck att ta med i fält. Och de flesta fångas mellan MOLLE (uttalas som Molly) och Alice. Nej, dessa aren 't namn för kvinnor,. Dessa typer av tunga ryggsäckar som vanligtvis används inom armén MOLLE och Alice är inte din vanliga förpackningar Varje utgör ett specialiserat system som kan stå fysiskt krävande aktiviteter och scenarier på området.. Även fungera på samma sätt i militär, camping, jakt, segling och andra tunga utomhusaktiviteter, de skiljer sig en hel del i termer av struktur eller ram, komponenter, och betydande engagemang i olika nationella arméer.
MOLLE står för Modular? Lättvikt? Lastbärande? Utrustning. Det blev känt i 1990 's. Som dess innebörd antyder är det modulära bärande utrustning avsedd för optimal lastförmåga samt rörlighet. Dess modularitet härrör från användningen av Pouch Attachment Ladder System? Eller? PALS, ett rutnät av? nylon-baserade bandet används för att fästa mindre utrustning på bärande plattformar, såsom västar och ryggsäckar.? MOLLE 's modularitet tillåter användaren att integrera olika typer av utrustning riggar såsom lastbärande västar, selar, bröst riggar, kroppsskydd och taktiska västar med varje typ av påse, ficka eller tillbehör. Det kan allmänt användas på valfri storlek påse, samtidigt som de kan hålla extremt säker när den är monterad.
Alice är en förkortning för All-Purpose Lätt person som bär på utrustning. Det är slutresultatet av en serie av kläder och utrustning program som inleddes 1965. Systemet körs i allmänhet på begreppet separata kämpar och existens laster. Till skillnad från Mölle, som är mer modulärt och byggas ut med tillägg, är det avsett att ha separat och begränsad boende för att bekämpa belastning och för existens laster.
MOLLE-systemet består av tre delar, nämligen Fighting lastbärare, Hydration urinblåsan, och Modular påsar. Alice har flera i stort sett delas in i Fighting Load och existens Components. Den första divisionen utgörs av Belt / Individuell komponent, Carrier / fältspade, Case / Field First Aid Dressing, Case / handeldvapen Ammunition, Cover / vatten Canteen, och Hängslen / Individuell utrustning bälte. För den andra divisionen, det finns ett antal Field Pack och Rem / Webbing komponenter. Alice 's delade komponenter göra det bekvämare än Mölle' s. De flesta armén män föredrar det som det lämpar sig för långvariga operationer. MOLLE, å andra sidan, rekommenderas för dem utplacerade i direkt aktion. Såvitt hållbarhet är berörda, skulle de flesta säga att Alice utklassar Mölle. Det har förekommit kritik på MOLLE om bräckligheten i dess yttre plastram. Även dess blixtlås är mycket troligt att brista när fullproppade. När det gäller priset faktor, är ALICE systemet mer kostnadseffektivt jämfört med dess motsvarighet.
Både MOLLE och Alice har spelat stora roller i olika nationella väpnade styrkorna, i synnerhet USA armén. ALICE betraktades som standard A av den amerikanska armén i 70 's. För närvarande har det fasas ut alla enheter i USA: s styrkor med undantag för den amerikanska marinkåren och har ersatts av Mölle. Den sistnämnda är den samtida systemet används av den amerikanska militären och den brittiska armén också.
SammanfattningModulär Lätt? Lastbärande? Utrustning (MOLLE) och All-Purpose Lätt person som bär på utrustning (ALICE) är lastbärande materielsystem.

MOLLE är välkänt för sin modulära. ALICE upprätthåller en uppsättning komponenter delas enligt gällande Load och Fighting Last utrustning.

ALICE outdoes mestadels MOLLE i termer av hållbarhet och tillförlitlighet i fält. Det är också mindre dyr än den senare.