Skillnaden mellan Kickboxning och KarateKickboxning vs Karate

Kickboxning och karate är olika fysiska discipliner. Även om det finns flera likheter och paralleller mellan kickboxning och karate, de har många skillnader mellan dem.

Men karate anses vara en kampsport, är det också nu vara ett idrottsevenemang. Å andra sidan, är kickboxning anses bara ett sportevenemang och inte som en stor kampsport.

Karate var först med att ha sitt ursprung. Den har sitt ursprung hundratals år sedan som en kampsport form i Okinawa. Ursprunget till karate ligger i stort sett i andliga praktiken. Det fick stor popularitet under 19-talet, och under 20-talet var det ett av de mest praktiseras kampkonstformer i världen.

I karate, 'kata' eller 'kroppsställningar' är mycket används. Folk koncentrera sig på sina slag och sparkar i karate. I denna kampsport form, vikt vid både fysiska såväl som psykiska disciplin. De går faktiskt hand i hand.

kickboxning har integrerat sparkar från kampsport som karate och även boxning. Sparkar och boxning bidrar till kickboxning. Till skillnad från karate, finns det ingen andlig eller mental inslaget med kickboxning. Detta idrottsevenemang har vuxit från 1950-talet.I karate är den öppna sidan används för olika stansar. Tvärtom är handskar som för boxare som används i kickboxning. Sparkar, stansning, armbåge och knä strejker, kast, lås, och grappling är några av de tekniker som används.

Det är lättare att lära sig kickboxning än karate som denna kampsport lär bara konsten att stansning och sparkar. Men att lära karate är lite hårdare, och det blir svårare när man lär sig avancerad teknik.

De kickboxers använder en lös topp och shorts. Den klänning som bärs för karate kallas 'gi', som är olika för olika stilar. Detta wrapklänning hålls samman av små knutar på insidan och säkras runt med en karate bälte runt midjan.

Sammanfattning:

1. Karate anses mer som en kampsport än ett idrottsevenemang. Å andra sidan, är kickboxning anses bara ett sportevenemang och inte som en stor kampsport.
2. I karate är vikt vid både fysiska såväl som psykiska disciplin. De går faktiskt hand i hand. Till skillnad 3. karate, finns det ingen andlig eller mental inslaget med kickboxning.