Skillnaden mellan Gun och gevärGun vs Gevär

Uppfinningen och utveckling av skjutvapen började i forntida Kina med upptäckten av krut. Skjutvapen är vapen som kastar kulor, missiler, eller skal som innehåller en brinnande drivmedel såsom krut med hög hastighet.
Under åren sedan uppfinningen av skjutvapen, de har blivit den viktigaste vapen som används av människan i krig, vilket resulterar i bildandet av moderna arméer. De är kraftfullare och enklare att använda och hantera och kräver mindre ansträngning från deras användare.

Även om termen 'skjutvapen' används synonymt med begreppet 'gun' är endast de med hög utgångshastighet skjutvapen som behöver en besättning att hantera en sådan som fältkanoner, tank vapen och artilleripjäser som kanoner och haubitsar kallas vapen. Vapen är artilleri vapen som kan vara bärbar eller monteras.

Vapen är sätesförlossning belastade vapen som har skal som är införda i en kammare, som avfyras direkt med en hög hastighet. De används för långväga bränning, och deras ballistiska bågar är låg och platt. Det finns flera typer av vapen: maskingevär, jaktvapen, och vapen för utbildning och underhållning, bland andra.

Små och handhållna skjutvapen kallas inte vapen av specialister eftersom de är avsedda att användas av en enda person. Sådana vapen kallas av namn som pistoler som är handeldvapen med en kammare som är integrerade i pipan, karbiner som är långa armar som är kortare än ett gevär, och gevär.Gevär är också sätesförlossning belastade vapen som utformats för att avfyras från axeln. De fat gevär har spår som skärs i sina väggar. De var ursprungligen tänkt som en enda skott vapen men har nu utvecklats till den moderna gevär som kan avfyra flera omgångar.

Användningen av gevär började i mitten av 15-talet. De var utformade efter musköter men använder avlånga kulor i stället för kulformade kulor. De var långsam och svår att läsa, dock, och röken från svartkrut som används i kulor kan hindra användaren 's syn. Så de användes främst i jakt och prickskyttar.

Sammanfattning:

1. En pistol är ett skjutvapen eller vapen som har ett metallrör där kulor avfyras med hög hastighet in i en platt ballistiska båge medan ett gevär är ett vapen eller skjutvapen som har en lång pipa som är räfflad eller räfflad ger kulor spinning rörelse för större noggrannhet vid en lång räckvidd.
2. En pistol är utformad för att användas av en besättning eller en grupp av människor, medan ett gevär är konstruerad för individuell användning.
3. En pistol är vanligtvis monterad, men det kan också vara bärbar för att eldas på ett avstånd från kroppen medan ett gevär avfyras från axeln på användaren.
4. Vapen används i tanken, artilleri, och fält bekämpa medan gevär används av prickskyttar och jakt.