Skillnaden mellan Taekwondo och Kung FuTaekwondo vs Kung Fu

Om du vill lära sig kampsport, måste du först bedöma själv och försöka be experter om det bästa strids passform för dig och dina behov. Två av de väl älskade kampsporter som har haft över hela världen respekterar idag är taekwondo och kung fu. Så hur skiljer de sig?

Om du är förtjust i filmer starring Bruce Lee, Jet Li och Jackie Chan, då mest troligt att du 've redan hade en idé om vad kung fu är. I själva verket, kungfu, vilket kan ses i Hollywood, är bara toppen av isberget. i biografer, är kung fu kampsporten hotelser som använder snabb rörelse av armar och händer. Men i dess mest vanlig mening, är kung fu mer än bara det. det var främst tänkt att upplysa och uppmuntra kamp konstnär.

Denna kinesiska konsten omfattar inte bara slåss utan också djup meditation. Som sådan, är det bra för kroppen, själen och sinnet. Man kan lära sig det på ett mer effektivt under en effektiv mästare. På grund av den extrema användning av musklerna i aktion, är kung fu kampsportare skänkt med superb medvetenhet på behärskning av tekniken.

Den andra populära kampsporten taekwondo faktiskt härstammar från Sydkorea. I själva verket är detta deras nationalsport. Som en kampsport, betonar taekwondo användningen av benen för att slåss. Kännetecknas av alltför mycket sparkar, detta konst behandlar ett 'ben som det bästa vapnet. Den är också tänkt som ett effektivt självförsvar metodik, konsten att meditation och engagemang i sport snarare än som en offensiv, kämpar stil.De två har andra olika egenskaper. Kung fu är uppbyggt kring flytande, mjuk (men kraftfulla), vidareutbildning och cirkelformade rörelser (nästan som dans). Detta är mycket i motsats till taekwondo som är mer linjär, hackar, och fast. När det gäller vapen, gör kung fu användning av 18 traditionella vapen (dvs. rep dart, personal, rotting sköld, och dubbla dolkar för att nämna några). Även taekwondo belyser användningen av benen som den primära vapen, har det nu gått under påverkan av den japanska med hjälp av deras traditionella vapen som tonfa och Bo personal.

Sammanfattning:

1. Kung fu är en kinesisk kampsport medan taekwondo är sydkoreanska ursprung.
2. Kung fu har mer användning av händer eller armar medan taekwondo har mer betoning på användningen av ett 'ben.
3. Kung fu har en mer cirkulär struktur till skillnad från den linjära och fast struktur av taekwondo.