Skillnaden mellan Ruger MK I och MK IIRuger MK I vs MK II

Ruger är ett mycket välkänt namn när det gäller skjutvapen som gevär och pistoler. När det gäller pistoler, den mest populära är MK I och dess efterföljare, MK II, pistoler att brand .22 kaliber rundor. Som efterträdare, MK II presenterade flera nya funktioner och smärre ändringar som gör det bättre än MK I. Den största skillnaden mellan Ruger MK I och MK II är förmodligen tillsats av glid stopp i MK II. En bild stopp tvingar sliden förblir öppen när den sista kulan har avfyrats. Detta ger en tydlig indikation till pistolen användaren att han inte längre har rundor kvar i sin tidskrift.

En mindre ändring i MK II är ökningen i magasinskapacitet till tio från nio runda tidningen kapacitet MK I. En extra runda kan vara bekvämt i området, särskilt när du skjuter en massa gånger, så du inte ' t behöva ändra tidningar som ofta. Men i situationer där du kämpar för ditt liv, kan en extra runda betyda skillnaden mellan liv och död.

Ett annat tillägg till Ruger MK II är kammusslor vid den bakre änden. Kammusslor kan användas för att ge ytterligare grepp. Dess mer lämplig användning, men är för montering av olika siktsystem som även kan inkludera avancerade red dot sevärdheter och liknande.

Slutligen finns frågan om fat konfigurationer. MK Jag hade redan några fat alternativ för olika längder. MK II steg variationerna i längd och utformning för att tillhandahålla rätt typ av prestanda som användaren ville.I slutändan är både Ruger MK I och MK II mycket snyggt byggt skjutvapen. MK II är helt enkelt bättre på grund av de många förbättringar som införts till det. Ändå har MK I sin vädjan till många vapenentusiaster; mest för klassisk design och old-school känsla av vapnet.

Sammanfattning:

1. MK II har en bild stopp medan MK jag spelar 't.
2. MK II Magasinet rymmer en kula mer än tidningen MK I.
3. MK II har kammusslor på baksidan medan MK jag spelar 't.