Skillnaden mellan Airsoft och paintballAirsoft vs Paintball

Extremsport är en vurm dessa dagar. Människor kan 't tycks få nog adrenalinkick. Två av dagens' mest omtalade extrema sporter som definitivt kan tillfredsställa suget efter spänning och action är paintball och airsoft. Vad som gör dessa sporter så spännande är det faktum att de härmar scenarier som vanligtvis finns i riktiga krig eller militära träningsläger. Plus, de använder vapen. Och vi 're inte bara talar om leksakspistoler här. Dessa är nästan lika som riktiga med undantaget att de använder icke-dödliga alternativ till kulor. Trots vissa likheter i den allmänna utseendet och känslan av paintball och airsoft, förblir de två skilda sporter. Faktorer som i grund och botten gör dem annorlunda är deras ursprung, vilken typ av vapen som används, kostnads- och funktions.
Airsoft och paintball är både uppfanns på 70 's. Airsoft har utvecklats i Japan för att möta de rasande krav pistol entusiast. Eftersom innehav av skjutvapen under dessa tider var olagligt, tillverkare skapade vapen repliker istället. De mönster var mycket invecklad, att det skulle mycket svårt att se skillnad. Senare var användningen av plast BB 'integrerade uppfinningen och därmed uppkomsten av airsoft. Under tiden framställdes en liknande uppfinning matlagning upp i den andra sidan av världen. Ett lager näringsidkare Hayes Noel, Bob Gurnsey och författare, Charles Gaines inspirerades av spelet buffel-jakt i Afrika. Tanken födde en fritidsaktivitet där de skulle förfölja och jaga varandra med hjälp av en 'Nel plats 007' som skulle skjuta bollar av färg. Både airsoft och paintball fortsätter att attrahera Krigsspel entusiaster hittills.
Den mest uppenbara skillnaden mellan airsoft och paintball är den typ av vapen som används. Airsoft guns är verklighetstrogen. De är exakta kopior av verkliga skjutvapen. Det är också på grund av deras noggranna struktur som de har högre eldkraft än de som används i paitball. Å andra sidan, painball vapen är enklare. De har en distinkt fat som är ganska långt från en verklig kropp av skjutvapen.
När det gäller bullet alternativ, airsoft använda plast BB 's. Att drabbas av plast BB' s är långt ifrån dödlig, men på grund av airsoft pistol 's anmärkningsvärda eldkraft, kan de fortfarande orsaka mindre skador såsom blåmärken. Det är därför lämpligt att sätta på skyddsutrustning speciellt utformad för detta spel. Omvänt, använder paintball som vad namnet suggests- färg bollar. en paintball effekter mycket starkare jämfört med pellets från airsoft vapen, lägga till att energin ut från en paintball när det äntligen träffar målet. It 's, eftersom de väger tyngre än plast BB' s.
När det gäller pris, kan airsoft ha en fördel gentemot paintball. Vapnen sträcker sig från USD 300 till USD 1500 beroende på kompetensnivå. För de flesta airsoft spelare though, spelar det 't göra stor skillnad om man använder en dyr eller billig pistol. Fördel oftast härrör från skicklighet och strategi. Dessutom pellets är det som gör spelet billigare än dess motsvarighet. En påse med 3000- 5000 är ungefär knuten till USD 20. Paintball gevär kan kosta USD 200 till USD 1000 +. Paintball bilder är relativt dyrare, dock. De kan kosta upp till USD 50 per spel.
Airsoft och paintball är avnjutas på fritids- och idrottsfunktioner. Bortsett från dem, fd används också för utbildning militära och brottsbekämpande.
SammanfattningAirsoft och paintball är extrema sporter som efterliknar krigsscenarier. De båda använder pistol kopior som deras huvudsakliga vapen.

Båda airsoft och paintball är populära fritids och sportaktiviteter. Den förstnämnda används också för verklig militär träning.

I airsoft, är plast BB 's eller pellets som kula alternativ. Paintball skott används i paintball.