Skillnaden mellan cricket och baseballCricket vs. baseball

Cricket och baseball tillhör samma familj av bat-and-bollspel. I båda spelen, laget vinner poäng som är kända som körs genom att slå bollen med ett slagträ. Och när ett lag fladdermöss, fält det andra laget bollen genom att förhindra spelarna i motståndarlaget från scoring körningar. Även om de är både bat-and-bollspel, är de inte samma sak.

Först av allt, låt oss titta på bollen som används i cricket och baseball. Kulorna som används i både cricket och baseboll kan se likadana ut, men de har skillnader i deras vikt och andra funktioner. Vikten av en baseboll bör inte understiga fem uns och inte över fem och? ounces. Det bör också ha en omkrets på 9 till 9,25 inches. Vikten av en cricket boll är vanligtvis mellan 5. 5 och 5. 75 uns och har en omkrets mellan 224 och 229 mm.
Cricket har två omgångar men åtminstone nio omgångar spelas i baseball.

Nu överväger vilken typ av BAT används har baseball en rund slagträ medan cricket bat är platt. Basebollträn kan bryta ofta, men cricket fladdermöss bryter inte ofta.

Det finns också många skillnader i läget för spelarna. I cricket, positionerna är mitt på, mitten av, djup ben, fin ben, mitt grind, långa ben, dum mitten av, dum mitten på, fyrkant ben, djupa mitten grind, ränna, djup fyrkantiga ben, punkt, ben slip, lång off, omslag, extra skydd och lång off. Men när det gäller baseball positioner, är det självförklarande.

Kanna i baseball bör inte kasta eller studsa bollen framför smeten. Tvärtom kan kastaren i cricket beck eller studsa bollen.

I vadd ordning är ordningen förutbestämt i baseball, medan det är flexibelt i cricket.I baseball, fyra domare är närvarande, och det kan öka upp till sex för viktiga matcher. I cricket, finns det vanligtvis två domare på området, en tredje domare utanför planen, och en matchdomaren.

Sammanfattning:

1. Vikten av en baseboll bör inte understiga fem uns och inte över fem och? ounces. Det bör också ha en omkrets på 9 till 9,25 inches. Vikten av en cricket boll är vanligtvis mellan 5. 5 och 5. 75 uns och har en omkrets mellan 224 och 229 mm.

2. Baseball har en rund bat medan cricket 's bat är platt.