Skillnad mellan ankare och reporterAnkare vs Reporter

Ankare och reporter är en del av nyhetskanaler. Ibland ankaret kan pryda den roll som en reporter och vice versa. Men det är ganska ovanligt att en reporter smyckar grab av ett ankare. Även om ankaret och reportern kunde byta sida, de är helt olika i många avseenden.

En reporter är en som samlar nyheter om aktuella händelser och ett ankare är en person som bara sätter sig framför kameran och levererar nyheter till folket. Anchor även kallade ankare, ankare kvinna, programledare och nyhetsläsare.

En reporter reser runt samla nyheter medan ankaret sitter bara i studion och läser ut de nyheter som har samlats in. En reporter får nyheter genom många sätt som presskonferenser, intervjuer, stenciler och andra sätt. Reportrarna måste kasta sin röst och även skriva manus av nyheten att de har samlat. Å andra sidan, betyder ankaret inte skriva skriptet. Ibland ankaret gör också arbetet med att skriva nyheter, men endast i sällsynta fall.

Vid en jämförelse mellan de två jobb, är en uppgift för ett ankare mer prestigefyllda och hög betald.De färdigheter som krävs för att bli ett ankare är skiljer sig från en reporter. För att bli ett ankare, bör en person ha bra utseende eller en bra personlighet som hans ansikte är mer ses av tittarna. Ett ankare bör ha kapacitet att alltid vara bekväma när vi möter kameran även under spända situationer. Dessutom bör ett ankare ha god kommunikationsförmåga.

En reporter bör ha näsa för att lukta nyheter runt. De måste upprätthålla goda kontakter med sina källor så att de får nyheten innan någon person blir det. Dessutom bör han ha bra kontroll över språket.

Sammanfattning

En reporter är en som samlar nyheter om aktuella händelser och ett ankare är en person som bara sätter sig framför kameran och levererar nyheter till folket.

Reportrarna måste kasta sin röst och även skriva manus av nyheten att de har samlat. Å andra sidan, betyder ankaret inte skriva skriptet.

Arbetet med ett ankare är mer prestigefyllda och hög betald.