Skillnaden mellan NCAA och NAIANCAA vs NAIA

National Collegiate Athletic Association, eller NCAA, och National Association of Intercollegiate friidrott, eller NAIA, är två olika föreningar som relaterar till atheltics vid universitet.

NCAA är en större förening, och det representerar stora universitet och högskolor i USA och Kanada. Det är en semi frivilligorganisation. Till skillnad från NCAA, är NAIA en mindre Assocation som representerar små universitet och högskolor i USA.

När man överväger sin historia, är National Collegiate Athletic Association mycket äldre än National Association of Intercollegiate friidrott. NCAA 'föregångare är den Intercollegiate Athletic Association i USA, som bildades 1906. Denna förening blev senare NCAA 1910. NAIA' föregångare är National Association of Intercollegiate Basket, som grundades 1937. Det var 1952 att denna förening omvandlades till NAIA.

Medan National Collegiate Athletic Association huvudkontor ligger i Indianapolis, Indiana, är National Association of Intercollegiate Athletics ligger i Kansas City, Missouri.

När man jämför deras medlemskap har NCAA ett utökat antal medlemmar än NAIA.

Man kan också stöta på skillnader i mästerskap att båda organisationerna bedriver. National Collegiate Athletic Association bedriver 87 nationella mästerskap per år, vilket inkluderar 40 män mästerskap, 44 kvinnor mästerskap och tre coed mästerskap. Å andra sidan, har National Association of Intercollegiate Athletics 23 mästerskap per år, varav 12 är för män.

En annan skillnad som kan ses är att rekryteringsprocessen av NAIC har färre restriktioner än av NCAA. Dessutom NAIA har inte så komplicerade regler som NCAA. Där NCAA har delats in i tre divisioner, har NAIA inga divisioner.Sammanfattning:

1. NCAA är en större förening och representerar de stora universitet och högskolor i USA och Kanada. Å andra sidan, är NAIA en mindre Assocation som representerar små universitet och högskolor i USA.

2. National Collegiate Athletic Association är mycket äldre än National Association of Intercollegiate friidrott.

3. NCAA bedriver 87 SM-guld per år. På contraray har NAIA endast 23 VM per år.

4. Till skillnad från NCAA, gör NAIA har inte mycket komplicerade regler.

5. Om NCAA har delats in i tre divisioner, har NAIA inga divisioner.