Skillnaden mellan WNBA och NBAWNBA vs NBA

Basket har varit ett populärt tidsfördriv, inte bara för den amerikanska publiken, men också över hela världen. Två huvudsakliga framträdande basketligor, som oftast förutses av fans, är NBA (National Basketball Association) och WNBA (Women 's National Basketball Association).

NBA

National Basketball Association är i grunden den äldsta basketliga i tillvaron. Det grundades på den 6 juni 1946 i New York City. Det är för närvarande består av 30 lag i Nordamerika, och är en av de fyra stora professionella sportligorna i USA, som även omfattar MLB (Major League Baseball), NFL (National Football League), och NHL (National Hockey Liga). Slutspel för NBA startar i slutet av april, med varje konferens (östra och västra) har åtta lag som tävlar om mästerskapet. En turneringsformat följs under slutspelet. Varje lag tävlar mot en rival i en bäst-av-sju serie. Den som vinner fyra matcher går vidare till nästa omgång, medan den andra är utslagen ur slutspelet. För varje konferens, är alla utom ett lag utslagen ur varje konferens i slutspelet. De två övergripande lag som återstår är de som tävlar om mästerskapet.

WNBA

Women 's National Basketball Association är i grunden kvinnor motsvarighet i NBA. Det grundades under året 1996, trots att de bara började spela ligor ett år senare. Regelbundna WNBA säsonger börjar från maj, med slutspel börjar i mitten av augusti och fortsätter till och med september. april 24, 1996, var det faktiska datumet då WNBA officiellt godkänd av NBA styrelse. det började ursprungligen med åtta lag, nämligen Charlotte Sting, Cleveland Rockers, New York Liberty, Houston komet för Eastern Conference, Utah Starzz, Sacramento Monarchs, Phoenix Mercury och Los Angeles Sparks för den västra konferensen. Även om WNBA är inte den första stora kvinnor 's basketliga (en titel som innehas av den numera avskaffade WBL), är WNBA de enda kvinnor 's professionell basket ligan för att få fullt stöd och stöd för NBA. WNBA slutspel drivs med en best-of-tre eliminering turnering, i slutändan bestämma de sista två lag som kommer att spela för mästerskapet. Den första omgången av slutspelet består av två match-ups, i vart och ett av sina respektive konferenser och bygger på ympning (1-4 och 2-3). De två vinnarna går till den andra omgången, med en match-up mellan vinnarna för 1-4 och 2-3. Vinnarna serien avancera sedan till WNBA finalen.Sammanfattning:

1. NBA är den äldsta basketliga i tillvaron. WNBA är kvinnor motsvarighet i NBA.

2. NBA grundades på den 6 juni 1946 i New York, medan WNBA grundades under år 1996, men bara började spela i ligor ett år senare.