Skillnaden mellan NFC och AFCNFC vs. AFC

Många NFL fan 's, när de ombads att jämföra NFC och AFC, don' t vet hur att differentiera och skilja den ena från den andra. De flesta av fansen don 't ger även en fuzz om det, och ofta försummar skillnaden mellan dessa två. De vill bara se handling, och känna den spänning som spelet ger. I don' t klandra dem, jag gillar spelet också, men det blir ännu mer spännande om du vet vad och vem kommer att spela från båda sidor av NFL.

För att ta bort vår förvirring mellan de två ligorna, NFC står för National Football Conference, och AFC står för amerikansk fotboll konferens. Dessa är de konferenser National Football League. I slutet av 60 's, dessa var två olika Pro ligor, som inte är kopplade till varandra. De är ofta kallas stora rivaler i fotbollsvärlden, men på grund av den stora efterfrågan, samman de tillsammans för att bilda en Pro League, som körde fler fans och mer pengar till båda konferenserna.

National Football Conference (NFC) och amerikansk fotboll konferens (AFC) på något sätt liknar den 'National League' och 'American League' av 'Major League Baseball Conference'. Men dessa två gamla ligor har sina egna olika regler om utsedd slagman, medan AFC och NFC har samma regler, och är i samma liga. Varje konferens har i genomsnitt 16 lag, som delas lika. NFC har sina egna slutspel för att avgöra vem som blir nästa NFC Champ i slutet av varje ordinarie säsong. Samma sak gäller för AFC, före slutet av säsongen är AFC Champ också vald i samma process. Förkämpar för båda sidor kommer då att möta varandra i Super Bowl, att avgöra vem som kommer att bli nästa NFL mästare. The Game på Super Bowl kommer att vara enorm. De flesta av de fans kommer från hela USA för att se handling, och spänningen av ett spel som bestämmer Champion of Champions.

NFC har avdelningar för att få den slutliga fyra lag, och de är indelade baserat på deras kompetens och kategorier. En av divisionerna från North består av lagen från Detroit, Chicago, Minnesota och Green Bay. En annan division från södra består av lag från Carolina, New Orleans, Tampa Bay och Atlanta. Lagen från öst är följande: The New York (jättar), Washington, Dallas och Philadelphia. Och slutligen, de från väst är lagen från St Louis, Arizona, Seattle och San Francisco. Efter de sista 4 lag har vunnit, kommer de att spela i NFC slutspelet 's, för att bestämma Champion.AFC har flera divisioner också. De från norr består av lag från Cincinnati, Cleveland, Pittsburgh och Baltimore. Lagen från South kommer från Tennessee, Houston, Jacksonville och Indianapolis. Easterners är lagen från Buffalo, New York (Jets), Miami och New England. Slutligen från den västra sidan, är lagen från San Diego, Denver, Oakland och Kansas City. Dessa 16 lag kommer också att kämpa för AFC titeln. Detta är det sätt som det har varit sedan 2001, vilket gör varje ligan mer konkurrenskraftiga.

1. Lagen spelar i varje liga varierar.