Skillnaden mellan fotboll och hockeyFotboll vs Hockey

Majoriteten av sport kan reduceras till tre grundelement; spelare 'fysik, taktik och teknik. I en ytterst förenklad form, skulle detta vara kropp, själ och skicklighet. fotboll passar perfekt i mitten av denna triangel och detta till synes skulle göra det en mer komplett sport än hockey, när det gäller de grundläggande element. skillnaderna mellan de två sporter i så stor utsträckning fördelas på de fans som prenumererar på antingen sport.

 

Fysisk
Fysiskt, kräver fotboll spelare att ha en hel del kroppsstyrka och höga nivåer av kondition, eftersom en fotbollsmatch innebär många kilometer att köra runt fältet. Hockey kräver högre nivåer av total atletiska, som är en kombination av skridskoåkning uthållighet och kropp styrka, som gör det möjligt för spelare att slå sina motståndare på sidobrädorna.Syfte
Kärnan i spelet i både fotboll och ishockey är i grunden densamma: att göra mål, om än med olika föremål. I fotboll spelarna kommer att försöka göra så många mål som möjligt genom att sätta bollen bakom motståndarens 's stolpe som vaktas av ett nät, medan det i hockey en pucken skjuts mot en mindre mål av motståndaren.

Spel progression skiljer sig också kraftigt. I fotboll, använder en spelare fötterna för att flytta bollen framåt mot motståndare 's mål, vilket passerar till lagkamrater att upprätthålla bollinnehavet. Dessutom kan en spelare dribbla när han går förbi motståndare, även om detta kräver en hel del personlig färdighet. I hockey, dock progression görs genom skridskoåkning och en hockeyklubba används för att skicka pucken till andra lagkamrater under spelets gång. den passerar och skjuter här händer vid stora hastigheter pucken så målvakt kräver stora koncentrationsnivåer för att stoppa det.

Spelplaner
Hockey spelas på en inte så vanligt yta av is som kallas en skridskobana, och det är därför det är främst populär i de regioner som är tillräckligt kall för naturlig istäcke som kan pågå en hel säsong. Emellertid har konstgjorda isbanor gjort det möjligt för inomhus spel året runt. Fotboll å andra sidan spelas på en fotbollsplan (spelplanen), som är i huvudsak en rektangulär område som omfattas med planat gräs eller konstgräs.

Sammanfattning
1. Fotboll spelas på en gräsbevuxen planen medan hockey spelas på en isbana.
2. fotboll kräver mer kroppen styrka medan hockey kräver mer atletiska.
3. hockeypuck skjuts vid högre hastigheter än en fotboll.