Skillnaden mellan Aikido och HapkidoAikido vs Hapkido

Hapkido skiljer sig från Aikido eftersom det har fler sparkar drag jämfört med den senare. Detta är ganska mycket i linje med Sydkorea 's standard kampsport som Taekwondo. Detta leder också till andra skillnaden där Hapkido bildades i Korea medan Aikido grundades i Japan. Den förstnämnda grundades av Choi Yong Sul (någon gång på 1950-talet ) medan den andra (aikido) grundades och kodifieras av Morehi Usheba i den senare delen av 1940 's.

Egentligen båda har samma ursprung som kommer från Daito-Ryu Aiki Jujutsu kampsport. På grund av en sådan, är de två nära kopplade till varandra, men de har kommit att läggas på olika filosofier och stiftelser. Hapkido är bara den bokstavliga koreanska översättningen av den japanska kampsporten aikido. Termen betyder universell harmoni eller arbetar med energier.

Aikido och Hapkido träna studenten att ta emot angrepp med mindre motstånd sedan flytta bort från försvarare (omdirigera attack) och därmed lägga till eller använda försvararen 'personliga kraft. Detta är en mycket annorlunda inställning till traditionell stil striderna varvid attackerna håller motsatt rakt på sak. på detta sätt gör försvararen också användning av mindre energi och kraft jämfört med andra kampsporter stilar. som ett resultat kommer motståndaren vara i ett tillstånd av obalans gör honom utsatta att brottas liknande attacker som lås, ta nedgångar och kropp kast.

Särskilt med Hapkido, ger tillhandahållandet av sparkar dig en bättre chans till brott, men om du inte är utbildade på rätt sätt i sparkar så ska du inte använda benen i striderna. Därför bör du försöka att arbeta hårt för att förbättra dem, även om det innebär att man måste avstå från att använda dina händer och andra kroppsdelar.

Totalt sett är Hapkido en mer liberal och aggressiv kampsport än Aikido på grund av en rad grundläggande slåss som användningen av sparkar, hand strejker, armbågsskydd och arm lås, och även användningen av vapen. Detta gör Hapkido en bra kampsport som iakttar både försvar och brott som den innehåller mjuka och hårda metoder. Omvänt, även om rötter Aikido odlas på metoder avsedda för militär användning, Aikido prioriterar defensiva tekniker snarare än brott. Den försöker inte att starta en attack.1. Aikido grundades i Japan medan Hapkido bildades i Korea

2. Aikido var tidigare än Hapkido utvecklats.

3. Aikido koncentrerar sig mer eller försvar medan Hapkido är en mer aggressiv kampsport, eftersom det innehåller både anfall och försvar; Ibland använder även vapen som rep och svärd