Skillnaden mellan ponny och miniatyrhästPonny vs miniatyrhäst

Det första som kommer till ett 's åtanke när föreställa bilder av en ponny och en miniatyr häst är nästan storleken på dessa hästar. Den vann' t vara förvånande att många människor betraktar dessa två olika hästar som en och samma på grund av deras liten storlek eller höjd än den genomsnittliga hästen. Men i själva verket finns det många beskrivningar som skiljer de två.

Miniatyr häst eller mini häst vimlar i norra och södra Amerika, liksom i Europa. Anledningen till minis förväxlas med ponnyer är att de delar vissa egenskaper hos hästar och ponnyer helt och hållet. Emellertid är minis klassificeras som en liten typ av häst. Mini finns i en mängd olika färger och har oftast unika päls mönster. De är i allmänhet vänliga. I själva verket har minis använts av vissa för att vägleda de blinda, och de är lätta att träna. Det kommer inte att vara ett problem att få dem inomhus för träning. Den gemensamma livslängd minis varierar från 25 till 35 år.

Miniatyr hästar mäts annorlunda ponnyer. Det beror på att de mäts i termer av inches i motsats till den senare, som mäts i termer av händer (en handen = 4 inches). För mini hästar, är den maximala höjden vanligtvis cirka 38 inches. Ponny höjd varierar normalt från 9,2 till 14. 2 händer. Minis som blir gravida har ofta problem med förlossningen. Deras avkomma också ofta utveckla missbildningar.

På grund av sin ringa storlek, miniatyr hästar äter mindre i motsats till ponnyer. Däremot ponnyer i allmänhet är högre och större än minis, behöver för att njuta en större livsrum för dem att köra runt lite. Ponny bås bör vara minst 10 x 10 fot i dimension. Det har också visat sig att en ponny skall ges en hel tunnland mark i anspråk, medan fem minis fortfarande kan njuta av samma areal.Ponnyer har en distinkt utseende på grund av deras tjockare päls. Deras man och svans är också mer framträdande än i minis. De är skrymmande ser än minis på grund av deras täta ben, runda kroppar, väl välvda revben och stora ögon. Generellt ponnyer leva för 25 till 30 år med ett undantag för några som kan sträcka sig långt mer än så. Liksom minis, de är också mycket vänlig och intelligent.

Sammanfattning:

1. Miniatyr hästar mäts i termer av inches medan ponnyer mäts i termer av händer.
2. Miniatyr hästar är mindre i storlek och höjd än ponnyer.
3. Ponnyer ser skrymmande än miniatyr hästar. De har också en tjockare lager.
4. miniatyr hästar äter mindre än ponnyer. En grupp av fem minis kan njuta av ett tunnland mark medan endast en ponny kan njuta av samma mark storlek.