Skillnaden mellan UEFA-cupen och Champions LeagueUEFA-cupen vs Champions League

UEFA-cupen och Champions League är förknippade med fotboll i Europa. De styrs av Union of European Football Associations. Tja, är Champions league den mest prestigefyllda av de båda fotbollsturneringar.

Medan de bästa lagen i de nationella serierna spela mot varandra i Champions League fotbollsmatchen, de lag som kommer i tredje till sjätte positioner i de nationella serierna, spela i UEFA-cupen. De bästa lagen går att spela på Champions League, och lagen i andra plats tävlar för UEFA-cupen.

UEFA är den näst mest prestigefyllda europeiska fotbollsturnering efter Champions League, som anses vara den mest prestigefyllda turneringen i världen.

Lagen kan kvalificera sig för Champions League bara genom de inhemska ligamatcherna. Dessutom den nuvarande mästare kvalificerar även för turneringen direkt. Sammantaget kommer 32 lag att spela för den prestigefyllda Champions League bucklan. Lagen som inte uppfyller kraven för Champions League, spela på UEFA Cup-turnering.

Den första Champions League-turnering organiserades 1955, efter ett förslag gjordes av en fransk sportjournalisten och L '? Quipe redaktör, Gabriel Hanot. Det var 1971 som UEFA-turneringar började, som ersätter Mässcupen.

Champions League är en round robin, som består av en serie grupptävlingar kör för knockout Kvartsfinal. Å andra sidan, är det fråga om enstaka eliminering i UEFA-cupen.En sak som bör noteras är att vinnarna på Champions League kvalificera sig för fotbolls-VM. Numera har populariteten av UEFA-cupen avtagit, på grund av framgången i Champions League.

Sammanfattning

1. UEFA är den näst mest prestigefyllda europeiska fotbollsturnering, efter Champions League, som anses vara den mest prestigefyllda turneringen i världen.

2. De bästa lagen i de nationella serierna spela mot varandra i Champions League fotbollsmatchen; de lag som kommer i tredje till sjätte positioner i de nationella serierna, spela i UEFA-cupen.