Skillnaden mellan WSOP och WPTWSOP vs WPT

'WSOP' och 'WPT' är två olika tävlingar poker. WSOP inleddes 1970 och WPT började 2002.

WSOP
'WSOP' står för 'World Series of Poker.' Det är en serie av turneringar i poker som hålls varje år i Las Vegas. Det var först introducerades av Benny Binion 1970 som bjöd sju av de bästa pokerspelarna i USA för att tävla mot varandra på Horseshoe Casino. Sedan 2005 har WSOP sponsrats av Harrah 's Entertainment.

Denna händelse välkomnar alla som har råd med en buy-in i intervallet $ 1500 till $ 50.000. Två andra sätt att komma in i turneringen är: för att vinna en plats i en billigare turnering eftersom det inte finns någon stege system för att nå toppen, eller vinna en online eller kortrum turnering och få en gratis plats i turneringen. För att vinna en gratis plats är det lämpligt att man börjar spela tidigt som de tävlande måste samla poäng under loppet av 3-4 månader veckoturneringar.

Vinnaren av WSOP får ett WSOP-armband och en dollar pris flera miljoner. Den som vinner WSOP Main Event är världsmästare i poker. Main Event är kulmen på World Series of Poker med en $ 10.000 no-limit hold 'em. Det är det största evenemanget i WSOP.

WPT
'WPT' står för 'World Poker Tour.' Det är en serie pokerturneringar som äger rum under hela året. Det började år 2002. WPT välkomnar spelare som har råd med en buy-in i intervallet $ 2.500 $ 25.000. WPT är associerad med en TV-serie sänder turneringen 'slutliga bordsspel. WPT startades av Steven Lipscomb som var en TV-producent och vd för Wpt E, det företag som var i kontroll över WPTS To 2009.Liksom WSOP, kan fria platser vinnas i WPT också. Många turneringar i Bay Area har pokerrum platser för WPT. De fria platser kan vinnas genom att spela och vinna på nätet på ClubWPT.com också.

Vinna dessa turneringar anses inte lätt eftersom de är speciellt utformade för professionella spelare och regelbundet sänds på TV. WPT har en lång historia av att vara sändes på Travel Channel, NBC, CBS, GSN, och Fox Sports Net.

Sammanfattning:

1. 'WSOP' står för 'World Series of Poker'; 'WPT' står för 'World Poker Tour.'
2. WSOP startade 1970 av Benny Binion; WPT startades 2002 av Steven Lipscomb.
3. Den som har råd med buy-in intervallet från $ 1500 till $ 50.000 är välkomna att spela i WSOP; alla som har råd buy-in intervallet från $ 2.500 $ 25.000 är välkomna att spela i WPT.