Skillnaden mellan Pistol och gevärPistol vs Gevär

Pistoler och gevär är både skjutvapen. De tillhör två olika kategorier av skjutvapen. Pistoler hör till handeldvapnet kategorin och gevär tillhör den långa pistolen kategori. Som namnet antyder, handeldvapen är pistoler som är handhållna och mindre i storlek. De är lättare att bära på grund av deras storlek och används med bara ett eller ibland båda händerna. Men långa vapen är längre kanoner och behöver stöd av axeln avfyrats ordentligt. Deras storlek är sådan att de inte lätt kan transporteras runt och lyser samtidigt pågår. Folk brukar bära långa vapen slängd över axlarna. De är båda i allmänhet hänvisas till som vapen.

pistoler
Pistoler är handeldvapen som utvecklades 1885 av Stevens Maxim. De är av två olika typer, single-shot pistoler och halvautomatiska pistoler. De har en mer avancerad teknik än gevär. Med en pistol, är ett lätt tryck för att skjuta kulan. Den har en säkerhetsmekanism som hjälper till att undvika oavsiktlig avfyrning av vapnet. När kanonen avfyras, upplever den en rekyl. Denna rekyl ger i princip nästa kula redo att skjutas in i kammaren. Skytte en pistol är inte särskilt svårt, men bra mål behöver praxis rekylen ändrar vanligtvis riktning kulan.

Pistoler är mer populära än gevär på grund av deras storlek, vikt, och det faktum att de lätt kan döljas på kroppen. De används främst för självförsvar och är mindre kraftfull än gevär. Pistolerna kan användas för en rad 45-50 meter och använder mindre kraftfulla kulor. För bränning pistolen, antingen en hand eller ibland båda händerna används.

Gevär
Gevär är långa vapen. De har en lång pipa och finns i olika typer som; automatvapen, halvautomatiska gevär, Spencer gevär, musket, pansarvärns gevär, etc. Rifles har utvecklats med många avancerade teknik och är mycket kraftfulla vapen som används för jakt och självförsvar. Namnet 'gevär' har getts till det på grund av räfflingen närvarande inuti pipan. På grund av detta räfflingen, kulorna snurrar på en mycket hög hastighet och mata från tunnan med stor precision och noggrannhet.Gevär är större än pistoler, kan inte vara lätt döljas, tyngre och mer kraftfull. De kan skjuta upp till 300 fot per sekund. På grund av den höga hastigheten hos kulan skott från gevär är det långt mer skadliga än pistolen.

Sammanfattning:

1. Pistoler kategoriseras enligt handeldvapen; gevär kategoriseras under långa vapen.
2. Pistols kan skjutas med bara en hand; gevär behöver båda händerna och stöd av axeln som ska avfyras korrekt.
3. pistoler kan visuellt skiljas från gevär av storleken på pipan. Pistoler har korta fat, och gevär har mycket långa fat.
4. Pistoler är mindre i storlek och lättare i vikt; gevär är större i storlek och tyngre.
5. Pistols kan lätt döljas och används främst för självförsvar; gevär används för jakt, krig, självförsvar, etc.
6. Intervallet för pistoler är mindre jämfört med gevär.