Skillnaden mellan ljus Agave Sirap och Amber Agave SyrupLjus Agave Sirap? vs Amber Agave Sirap

Om du vill använda sötningsmedel på dina måltider, men du 'har redan tröttnat på de kommersiellt producerade sötningsmedel, såsom honung, lönnsirap, jordgubbar sirap och andra som påstår sig vara helt naturliga men egentligen inte, bör du prova agave sirap. Agave är ett sötningsmedel som är infödd från Mexiko. sirapen är något sötare än honung, men är mer förfinad och mindre gloppy. Detta sötningsmedel är idealisk för alla vegetarianer som också vill äta sina livsmedel rå och naturligt. Det 's sötare än honung och socker, men innehåller låga kalorier jämfört med både. Det är därför många hälsomedvetna men söt tand individer blir besatt av agave sirap. Sirapen kommer från Blue Agave eller Agave tequiliana anläggningen. Juicen utvinns ur hjärtat av agave växten och filtreras sedan upphettas för att skapa enkla sockerarter. Den filtrerade och upphettades saften koncentreras slutligen till en något tunnare och super-söt vätska från ljus till bärnstensfärgad beroende på intensiteten av bearbetningen.

Agave sötningsmedel marknadsförs i ljus, bärnsten, och rå sorter. Ändå, den mest populära och bästsäljare är den gula och ljus agave. De två anses annorlunda inte bara på grund av dess färger, men också på grund av dess smak. Båda kommer från samma blå agave växten men bearbetades på olika sätt, varför skillnaden i färg och smak. Det är på grund av salterna och mineralämnen som filtrerades ut för att producera en enhetlig produkt. För att veta mer, här är några av egenskaperna hos både ljus agave sirap och bärnsten agave sirap som skiljer dem från varandra.

Ljus agave sirap behandlas med mindre värme men grundlig filtrering. Alla mineraler, färger och smakämnen är alla extraheras. Den har en mild, neutral smak som används på exquisite- provsmakning livsmedel och drycker eftersom det inte ändrar den ursprungliga smaken; det faktiskt tar ut smaken och berikar det. Det står i kontrast med honung och andra sockerprodukter som faktiskt förändrar smaker av mat och dryck. Ljus agavesirap är idealisk för kaffe, te, frukt smoothies, glass, tårta och andra bakade produkter. Det kan även användas på grönsaker sallader.

Den gula agave sirap, till att börja med, är också en känslig sirap men med en antydan av vanilj doft och smak av lönnsirap. Den innehåller en mild karamellsmak. Denna agave sort bearbetas mindre jämfört med den för den ljus agave. Alla dess mineraler, färger och smakämnen bibehålls. Den gula agave sirap har den lägsta glykemiskt index även jämfört med andra agave sirap. Detta innebär att den gula agave metaboliseras långsammare inne i människokroppen 's blodet jämfört med andra sötningsmedel. Denna mångfald av agave är idealisk för människor med hypoglykemi eller diabetes eller ens för den som vill hålla en låg blodsockernivån. Kockar och finsmakare ofta föredrar att använda den gula agave sirap och blanda det med vad de 'lagar mat eftersom det bara tar fram den mjuka smaken till varje maträtt och drycker. Denna agave sorten är perfekt med te, pannkakor, spannmål, våfflor, proteindrinkar och även på grill och marinerade såser. Det kan även användas i spaghetti och kött glasyrer.SAMMANFATTNING:

Både ljus agave sirap och bärnsten agave sirap kom från Blue Agave anläggningen.

Ljus agave sirap behandlas med mindre värme men grundlig filtrering. Alla mineraler, färger och smakämnen är alla extraheras medan den gula agavesirap bearbetas mindre jämfört med den för den ljus agave. Alla dess mineraler, färger och smakämnen bibehålls.