Skillnaden mellan direkt jäst och Rapid-Rise jästOmedelbar jäst vs Rapid-Rise jäst

Omedelbar jäst och snabb-rise jäster är sorter av bageri 's jäst. Den baker' s jäst används som jäsningsmedel i degen som används för bakning bageriprodukter som bröd. Denna jäst kallas också Brewer '. S jäst eftersom det är samma art av jäst som används för att fermentera alkohol Baker' s jäst är av fyra olika typer, nämligen; aktiv torr, omedelbar, snabb uppgång, och färsk tårta jäst. Skillnaden är huvudsakligen baserad på deras fukthalt och storleken av granulerna.

Snabbjäst
Omedelbar jäst har mycket små granuler. Den har en mycket hög andel av levande celler. Den kan tillsättas direkt till de torra ingredienserna i receptet. Denna typ av jäst behöver inte rehydratiseras eller blandas i vatten innan den läggs till degen. Det kan tillsättas innan degen knådas. Ibland kan en mycket liten mängd askorbinsyra sättes till omedelbar jäst för att bevara den. På grund av detta kan lagras under nästan ett år vid rumstemperatur.
För kommersiell användning är jästen vakuumförpackas i tegel påsar. För hemmabruk är de tillgängliga i föruppmätta, små, slutna paket. Det kan bytas ut mot aktiv torrjäst utan rehydrating det.

Snabb stigning jäst
Snabb stigning jäst har också mycket fina granuler. Deras granulat är mindre än omedelbar jäst. Det anses vara en mängd olika omedelbar jäst. Eftersom granulerna är mindre, de upplöses lätt och stiger snabbt, därav namnet 'snabba ökningen.' Höja degen snabbt anses inte mycket bra för smaken. De erfarna kockar säga att denna jäst resulterar i bröd som inte har så mycket smak som bröd som bakas med andra jästsvampar. Den kallas också bakmaskin jäst eftersom det används i bakmaskiner.
Det sparar mycket tid. Efter tillsats av jäst, kan du forma degen till bröd direkt i stället för att vänta på att stiga. Det kan inte bytas ut mot någon jäst.Sammanfattning:

1. Granulerna av snabb-rise jäst är mindre än omedelbar jäst granuler.
2. Snabb upphov jäst löser snabbare än omedelbar jäst på grund av de mindre granuler.
3. viss mängd askorbinsyra tillsätts omedelbar jäst för att bevara det, snabb ökning jäst har inte askorbinsyra.
4. Rapid-ökning jäst sparar mycket tid eftersom det gör degen jäsa snabbare än omedelbar jäst. När degen knådas, kan du forma degen för bröd i stället för att vänta på att stiga i takt med omedelbar jäst.
5. Snabb upphov jäst kan inte ersättas med någon annan jäst medan omedelbar jäst kan ersättas med aktiv torrjäst genom att bara lösa det i vatten först.
6. Smaken på den slutliga produkten görs med hjälp av snabb-rise jäst är inte lika bra som den produkt som tillverkas med hjälp av omedelbar jäst.