Skillnaden mellan tomatsås och tomatpuré Tomatsås vs tomatpuré

Tomatpuré och tomatsås används i stor utsträckning över hela världen. I de flesta länder är tomatpuré och tomatsås används nästan på samma sätt. Men vissa människor inte hitta någon hård skillnad mellan tomatsås och tomatpuré. Det finns dock vissa skillnader mellan sås och pasta.

En av de viktigaste skillnaderna mellan tomatsås och tomatpuré är i sin framställning. Tomatpuré framställs genom kokning tomaterna med lite vatten under en lång tid och sedan 's tjocknat. Tomatsås är bara en erfaren puré av tomater med andra ingredienser som örter.

Tomatpuré är tjock och mycket koncentrerad. Å andra sidan, är tomatsås tunn och mindre koncentrerad. Tomatpuré används antingen som ketchup eller tomatsås. För framställning av sås, sätts vatten till tomatpuré, som kommer att späda pastan för att göra sås.

Tomatpuré har sitt ursprung i Italien. I västvärlden är tomatpuré som tomatsås eller tomatketchup. I östländerna är tomatpuré används i vissa rätter och även smak kött. Det är även används med ris i vissa länder. I länder som södra Afrika, Australien, Storbritannien och Nya Zeeland är tomatsås används för att beskriva en krydda som liknar ketchup känd i USA.När tomatpuré är gjord av tomater och salt, är tomatsås gjord av tomater och andra ingredienser som örter, vitlök och basilika. Smak, tomatpuré och tomatsås är nästan densamma, men det finns fler ingredienser i tomatsås. Den har en bättre smak än tomatpuré.

Sammanfattning:

1. Tomatpuré framställs genom kokning tomaterna med lite vatten under en lång tid och sedan 's tjocknat. Tomatsås är bara en erfaren puré av tomater med andra ingredienser som örter.
2. Tomatpuré används antingen som ketchup eller tomatsås. För framställning av sås, sätts vatten till tomatpuré, som kommer att späda pastan för att göra sås.
3. Tomatpuré är tjock och mycket koncentrerad. Å andra sidan, är tomatsås tunn och mindre koncentrerad.