Skillnaden mellan Förkortning och smörFörkorta vs Smör

Från en rent fetthalt synvinkel är skillnaden mellan matfett och smör ganska betydande. Eftersom jämförelsen är i allmänhet med hänvisning till bakning, måste vi förstå exakt hur fetthalten smälter, och påverka den övergripande smak och innehållet i en bakad post luft.

Matfett är en form av 100% fett. Smör har en hög fetthalt, men det är också en mejeriprodukt, vilket innebär att den har även mjölkpartiklar samt en liten, men viktig andel av vatten. Vid bakning med dessa ämnen, måste man titta på hur varje blandar med värme, i färd med att ta ingredienser till nästa steg när du skapar din färdiga produkten. Smör kommer att tendera att smälta under värme i en snabbare takt än förkorta, på grund av dess mjölk och vatteninnehåll. Matfett tenderar att behålla en högre grad av flexibilitet i de färdiga produkterna.

Produkter som är tillverkade med förkortning är ofta mjukare. Det finns heller ingen mejeri i förkortning, vilket gör det till ett utmärkt val när du bakar för personer med mjölkallergier. För bakning produkter som kräver höjd, är det mer sannolikt att hålla kvar luften instängd i smeten under blandningsprocessen matfettet.

Smör skapar en annan smak samt. Även om det kan 't bestämmas vilken variant är bättre, är smör vanligtvis valet för mer salta och söta smaker, medan förkortning används i allmänhet för sin brist på ytterligare arom.

Recept som kräver förkortning kan vanligtvis ersättas med smör, trots fett, mjölk och vatten innehållsfrågor. Däremot kan inte slås recept som kräver smör i allmänhet med förkortning, som fett, mjölk och vatten innehåll redan skrivit in i ekvationen när ända receptet, och kan vara en nödvändig del av den slutliga produkten.

Till skillnad från matfett, kan smör användas för ett bredare utbud av valmöjligheter i köket. Du kan använda smör för saut ?? ning, samt för att lägga fukt till saker som potatis och kyckling. Förkortning är inte allmänt används som ett arom alternativ för matlagning, utan mer som en bas för bakning projekt.

Sammanfattning:

1. Förkortning är a100% fett.

2. Smör har ytterligare mjölk och vattenpartiklar, och är inte allt fett.3. Smör smälter snabbare under värme.

4. Smör sprider tunnare när smält.

5. Matfett behåller en högre flexibilitet, och behåller luft, vilket resulterar i en högre ökning.

6. förkortning produkter är mjukare.

7. Smör används för smak.

8. Matfett används som en flavor bas.

9. Förkortning kan bytas ut mot smör.

10. Smör kan normalt inte bytas ut mot förkortning.