Skillnaden mellan Glass och SherbetGlass vs Sherbet

Glass är en populär halv fryst mjölkprodukt, ofta äts som dessert, och allmänt känd som 'den stora amerikanska dessert'. Det är främst gjord av mjölk, grädde, socker och vissa smakämnen, såsom huvudingredienserna i sin mest grundläggande form. Men med tiden, många recept har formulerats som innehåller andra ingredienser, såsom ägg, frukt och färgämnen.

Termen glass har olika nyanser av betydelser, beroende på vilket land; eller ibland namnen kan bara hänvisa till de olika stilar det kan presenteras, till exempel, frusen yoghurt, sorbet, sorbet, frysta vaniljsås, och gelato. Sherbet är mycket lik sorbet, men till skillnad från sorbet, innehåller den en mycket miniatyr mängd mjölk (omkring 1. 2%), medan sorbet 't innehålla vilken som helst mjölk eller andra mejeriprodukter. Utanför USA, isglass och sorbet sorter är väsentligen samma sak, men inom USA: s konsumtion, innehåller sorbet någon form av mejeriprodukter i små mängder, till exempel, grädde, mjölkfett eller smör, typiskt mjölkfetthalt inte överstiger 3 procent.

Glass kategoriseras i följande undertyper, nämligen: Premium, regelbunden, ekonomi, ljus och sänkt fetthalt glass. Premium glass innehåller 11to 15 procent smörfett, vilket betyder att det 'är tätare och har en högre kalori också. Det är särskilt populär för sin' gourmet 'arom. Medan typ ekonomin innehåller exakt 10 procent smörfett, den vanliga typ innehåller mellan 10 och 11 procent smörfett. De romer som används är standard, och denna typ används vanligtvis för milkshakes. Ljus glass innehåller 50 procent mindre smörfett än vanlig glass, medan sänkt fetthalt föreskrivs att ha 25 procent mindre fett än vanlig glass.Sherbet är en frukt-baserade 'glass', görs genom att blanda fruktpuré och aromer med antingen 2 procent, eller mindre, smörfett. Generellt är glass och sorbet gjord av en liknande process, och endast skiljer sig genom de ingredienser som går in båda produkterna.

Sherbet görs genom att blanda fruktjuice, frukter, vissa smakämnen, ett stabiliseringsmedel som vegetabiliskt gummi, och lite grädde. Blandningen upphettas vid mycket hög temperatur (mycket kort) för att förbättra de smaker och kvaliteten på slut dessert. För att göra innehållet har en enhetlig struktur, är blandningen homogeniseras och kyls, och hålls i ett par timmar så att den kan 'ålder' sedan. Blandningen fryses sedan, först med omröring tills delvis frysta och sedan utan omröring för att härda den slutliga produkten.

Sammanfattning:
Glass innehåller nästan 50 procent mjölk eller grädde, medan sorbet innehåller högst 2% grädde eller mjölk.
Glass är baserad på en mejeriprodukt, som mjölk, grädde eller smörfett, medan sorbet är baserad på fruktpuré.