Skillnaden mellan mjölk och evaporerad mjölkMjölk vs evaporerad mjölk

Evaporerad mjölk är en av de olika typerna av mjölk som finns på marknaden. Evaporerad mjölk är den mjölk som innehåller nästan inget vatteninnehåll.

Vanlig mjölk kan innehålla omkring 85 procent vatten i den. I avdunstat mjölk, har omkring 50 till 60 procent av vatteninnehållet avlägsnats. Vattenhalten avlägsnas genom avdunstning processen och därav namnet 'kondenserad mjölk.'

Till skillnad från vanliga eller normal mjölk, är avdunstat mjölk tjock. Tjockleken på kondenserad mjölk är på grund av avlägsnande av vattenhalten. Fler och fler tillverkar nu sälja mjölk i form av kondenserad mjölk eftersom denna mjölk kan lagras under en längre tid utan kylning. Den kondenserad mjölk kan bo så det är tills burkarna öppnas. Men i fallet med vanlig mjölk, kan det bli ogiltiga, även om det är i en burk och inte förvaras i kylskåp. Detta innebär att avdunstat mjölk har en längre hållbarhet än vanlig mjölk.

Jämfört med vanlig mjölk, kondenserad mjölk har också högre kalorier och vitaminer.

När du köper kondenserad mjölk, har du också möjlighet att omvandla det till vanlig mjölk om du vill. Häll bara hälften så mycket vatten i kondenserad mjölk och du får vanlig mjölk.Som kondenserad mjölk är tjock, det används mer i kakor. Vanlig mjölk kan bara tunna ut cookie smeten som den är vattnig. I smaken finns också en skillnad. Kondenserad mjölk har en rikare smak än vanlig mjölk. Dessutom kondenserad mjölk är krämigare än vanlig mjölk.

Kondenserad mjölk används mer i desserter och även i bakning som det kommer i en söt smak.

Sammanfattning:

1. vanlig mjölk kan innehålla cirka 85 procent vatten i den. I avdunstat mjölk, har omkring 50 till 60 procent av vatteninnehållet avlägsnats.
2. Till skillnad från vanliga eller normal mjölk, kondenserad mjölk är tjock.
3. kondenserad mjölk kan bo så det är tills burkarna öppnas. Men i fallet med vanlig mjölk, kan det bli ogiltiga, även om det är i en burk och inte förvaras i kylskåp.
4. kondenserad mjölk kommer också med högre kalorier och vitaminer.
5. kondenserad mjölk har en rikare smak än vanlig mjölk. Dessutom kondenserad mjölk är krämigare än vanlig mjölk.