Skillnaden mellan äppelcidervinäger och vitvinsvinägerCider vinäger vs vit vinäger

Äppelcidervinäger och vit vinäger är olika på många sätt. Båda är användbara i matlagning och för huskurer och personligt bruk, och används över hela världen för olika ändamål. Även om de inte skapades för multi-purpose användning, de allt vanligare på olika sätt runt om i världen. Vinäger skapas från den jäsningsprocess som kommer att ge ättiksyror som varierar beroende på det objekt som är jäst. Äppelcidervinäger och vit vinäger används ofta för matlagning och för deras personliga och hushålls fördelar. Ordet 'vinäger' är franska härstammar vilket betyder 'surt vin' och sura vinäger verkligen är. Jäsning kan ta år för bara en liten mängd ättika. Detta är ytterligare en anledning till varför vissa anser att det som vin, eftersom det måste åldras till perfektion. Vissa vinäger ytterligare jäsningstiden genom att lägga till vissa typer av syra till blandningen som vinsyra och citronsyra.

Cider vinäger är faktiskt gjord av apple cider och används i USA för de många fördelar det har för människor. Cider vinäger inte typiskt intas. Det är extremt sur och kan bränna halsen. Det finns de som tror att det tjänar andra syften som att hjälpa till att gå ner i vikt eller bota akne. Dessa påståenden har inte vetenskapligt bevisat, men. Äppelcidervinäger är gyllenbrun färg som apple cider, och det är viktigt att hållas i en lufttät behållare om du ska återanvända det. Detta cider skapas från färsk frukt som har jäst och oxiderade. Efter att det är äppelcidervinäger. Under jäsningsprocessen, är en tjock hud skapade ovan ättika som kallas 'moder vinäger.' Detta tjocka, bakteriell hud anses användbart för vissa människor. Så äppelcidervinäger kan hittas med eller utan denna tjock hud i vissa delar av världen.Vit vinäger, vanligast i Storbritannien, är tillverkad av oxidation process kompletteras med sprit. Även om det inte uteslutande används i Storbritannien, kan det finnas i andra livsmedel såsom salladsdressingar och marinad blandningar. Britterna har vuxit förtjust i att använda vit vinäger för matlagning och använda det som en form av krydda som liknar hur salt används. Utanför köket, kan vit vinäger kan användas för att tjäna olika hushållsändamål för dem som inte vill använda starka kemikalier för att rengöra med. Denna form av vinäger används vanligen för att polera krom av olika samlarföremål och även däck av klassiska bilar. Medan vit vinäger kan se ut som om det var kranvatten, är också det tjockt och bär en stickande lukt och smak om smakade ensam.
Sammanfattning:

1. äppelcidervinäger och vit vinäger är både skapas genom jäsningsprocessen. Vit vinäger är gjord av spannmål, och cider vinäger är gjord av apple cider.
2. äppelcidervinäger och vit vinäger är både vanligt förekommande i matlagning. Äppelcidervinäger används för personligt bruk, och vinäger används som rengöringsmedel.
3. äppelcidervinäger är färgad som apple cider. Vit vinäger är klar och tjock skillnad namnet antyder.