Skillnaden mellan Tikka och Tikka Masala Tikka vs Tikka Masala

Är det någon skillnad mellan tikka och tikka masala? Både tikka och tikka masala är gjorda av kyckling bitarna. Så vad gör skillnaden? Den enda stora skillnaden som kan ses är att tikka masala innehåller mer masala eller kryddor i den.

Tikka och tikka masala är av indiskt ursprung. Men det finns många tvister om ursprunget för tikka masala. Vissa säger att tikka masala har sitt ursprung i Storbritannien på 1970-talet. Chicken tikka masala är en av de favoriträtter i det brittiska Andra säger att tikka masala har sitt ursprung i Punja, en stat i Indien.
Det finns dock ingen kontrovers i samband med tikka. Det har varit en del av det indiska köket för mer än 50 år. Det var från Indien som tikka spridning till andra delar av världen.

I tikka förberedelse är benfritt kycklingbitar bakade tillsammans med grillspett i en ugn av lera kallas en tandoor. Innan bakning det är det marinerad med yoghurt och vissa kryddor. Framställningen av tikka masala är nästan densamma men med tillägg av masala eller blandade kryddor.

Som tikka masala kommer kryddigare, är det lite varmare än normalt tikka. Tikka och tikka masala komma med en rödfärgad sås. Såsen är krämig, kryddad, och innehåller också tomater. Såsen kan även innehålla några andra ingredienser som kokos grädde, paprikapulver och gurkmeja.När man tittar på skillnaderna mellan tikka och tikka masala, är det verkligen svårt att göra en skillnad när de kommer med en nästan identisk smak. Som sagt, är den enda punkt som tikka masala innehåller lagt masala eller en samling av kryddor.

Sammanfattning:

1. Både tikka och tikka masala är gjorda av kyckling bitarna.
2. När man tittar på skillnaderna mellan tikka och tikka masala, är det verkligen svårt att göra en skillnad när de kommer med en nästan identisk smak.
3. Tikka och tikka masala är av indiskt ursprung.
4. Vissa säger att tikka masala har sitt ursprung i Storbritannien på 1970-talet, men vissa andra säger att tikka masala har sitt ursprung i Punja, en stat i Indien.
5. Tikka och tikka masala framställs nästan samma sätt.
6. Tikka masala kommer kryddigare. Det är lite varmare än normalt tikka.