Skillnaden mellan MSG och saltMSG vs Salt

Liksom allt i den här planeten, saker har sina egna funktioner. Några av de bästa sakerna i den här planeten kan vi tacka Gud för är de livsmedel kryddor och kryddor. Dessa livsmedel medel förvandla en livlös maträtt i en överdådig måltid. Således kan vi njuta av våra måltider istället för att äta intetsägande livsmedel och maträtter.

Vi bör också skyldiga tack till mänskligheten för att upptäcka dessa livsmedel kryddor och tillämpa dem till varje måltid som vi har i våra kök. En av dessa är MSG och salt. Dessa två ämnen används i stor utsträckning från det minsta landet till den största ekonomin. Således har de flesta människor på jorden konsumerade dessa två ämnen.

MSG, eller också känt som natriumglutamat eller natriumglutamat, är en icke-essentiell aminosyra som är ett natriumsalt av glutaminsyra. Populära namn MSG är Ajinomoto eller vetsin i vissa asiatiska länder. Det upptäcktes i Japan, och senare det patenterades av Ajinomoto företaget 1909. Salt, å andra sidan, är ett mineral. Till skillnad från MSG, som är sammansatt av natrium och glutaminsyra, är salt rent består av natriumklorid. Salt är viktig i levande ting eftersom detta är en av de huvudjoner inne i kroppen. Salt har använts sedan de tidigaste civilisationerna för bevarande och livsmedel kryddor.

När det gäller smak, är salt salt. MSG 's smak, å andra sidan, är inte salt, men det är vad du kallar' umami smak. 'Det är en smak som förbättrar smak av dem som kommer att använda den. Salt har många användningsområden förutom att vara ett livsmedel krydda. det kan användas för att bevara mat. den kan användas som en scrub för kroppen och så vidare och så vidare. Salt är också blandas med andra substanser, såsom soja för att producera soja och fisk för att framställa fisksås. MSG, å andra sidan, är enbart används som en krydda och kan inte användas för andra saker. Salt är billigare jämfört med MSG men MSG är också billigt.Salt i överskjutande belopp är skadligt för kroppen. American Heart Association rekommenderar
1500 mg. natrium per dag. Överskottsmängder av salt i kroppen kan orsaka högt blodtryck och njursvikt. Små mängder av salt i kroppen orsakar även dödliga effekter på kroppen. MSG, å andra sidan, är säkert att konsumera som publiceras i en studie av Världshälsoorganisationen.

Både MSG och salt är viktiga livsmedelsförstärkare. Vi kan 't föreställa sig hur livsmedelsindustrin kommer att frodas utan dessa två viktiga livsmedel kryddor.

Sammanfattning:

1. Salt är enbart natriumklorid medan MSG består av natrium och glutaminsyra.
2. Salt har många användningsområden trots att livsmedels förstärkare, men MSG enbart används som livsmedel förstärkare.
3. Salt är salt i naturen medan MSG har en 'umami smak.'