Skillnaden mellan socker och majssirap Socker vs Majssirap

Socker och majssirap är två former av sötningsmedel som används av människor för att förbättra smaken av mat och dryck.

Både socker och majssirap bidrar till en person 's diet och vikt. Anledningen till att människor konsumerar godis eller använda dessa former är att de åtnjuter angenäm smak och snabb energi det ger. Men i fråga om näringsvärde, både socker och majssirap är noterade som 'tomma kalorier' vilket innebär att det finns en hel del kalorier utan näringsvärde. båda formerna av sötningsmedel sker genom en kombination av glukos och fruktos. Men både socker och majssirap skiljer sig på många sätt.

Socker, även känd som bord socker eller sackaros, är tillverkad av sockerrör eller sockerbetor. Socker har många kända varianter av sin colorCrefined socker eller vitt socker och farinsocker. Socker är en naturlig och direkt produkt. Det ansågs också den traditionella sötningsmedlet tills uppkomsten av majssirap. Det kristalliserar när kokta och används i matlagning samt i bakade produkter.

Socker, i termer av dess kemiska struktur, är en disackarid. Betydelse två enkla sockerarter är kopplade till varandra. Vissa sockerarter förekommer i frukt och grönsaker, men i lägre koncentrationer. Socker är också en etikett för ett mångsidigt och viktig uppdelning av kolhydrater. Märkningen gäller också sina produkter och dess varianter.

Å andra sidan, är majssirap det moderna alternativet för socker som sötningsmedel och smakförstärkare. Sugar förvärvade en negativ rykte när det gäller hälsa på grund av dess dåliga effekter på kroppen och vikt.Majssirap har sitt ursprung från majs. Det är en förädlad produkt. Det börjar som majs, sedan förvandlas till majsstärkelse, och slutligen bearbetas till en sirap med hjälp av två enzymer i sin produktion.
Bortsett från att vara ett sötningsmedel och smakförstärkare, majssirap fungerar även genom att erbjuda volym och mjukhet. Andra funktioner av majssirap innefattar dess användning som förtjockningsmedel och en fuktighetsbevarande (behåller fukten). Det motstår kristallisation och förlänger hållbarheten hos de produkter där det 's införlivas. Majssirap kan antingen vara ljus eller mörk färg. Dess huvudsakliga derivat är hög majssirap, en kontroversiell substitut

Jämfört med socker, är majssirap som består av polysackarider. Eftersom majssirap kom från stärkelse (som är ett komplext socker), är dess kemisk bindning olika och innefattar flera molekyler av socker.

Sammanfattning:

1. Både socker och majssirap är sötningsmedel och smakförstärkare som används i matlagning och bakning livsmedel. Båda klassificeras som livsmedel med mycket kalorier men inget näringsvärde.
2. Socker är också känd som bord socker eller sackaros. Den är tillverkad av sockerrör eller sockerbetor. Å andra sidan, kom majssirap från majs.
3. Förutom att vara ett sötningsmedel och smakförstärkare, tillägger majssirap också en mängd funktioner: det ger volym, mjukar upp livsmedel, fungerar som förtjockningsmedel och som en fuktighetsbevarande (behåller fukten). Dessutom sträcker majssirap hållbarheten av livsmedel där den ingår.
4. Majssirap genomgår en hel del processer och kemiskt ändras. Det börjar som majs som sedan omvandlas till majsstärkelse. Majsstärkelse i gengäld blir till majssirap med hjälp av två enzymer. Däremot är socker en naturlig produkt och även förekommer naturligt i frukter och grönsaker.
5. Socker klassificeras som en disackarid (två molekyler) medan majssirap (som det görs från stärkelse) är en polysackarid (många molekyler).
6. Socker är den traditionella sötningsmedlet medan majssirap används som sin ersättare. Socker har varit under en negativ bild på grund av dess skadliga effekter på kroppsvikten.