Skillnaden mellan snabbkokande havre och gammaldags havreSnabbkokande Havre vs gammaldags havre

Havre är en typ av spannmål som odlas för sina frön. De kan bearbetas till havregryn och havregryn för konsumtion medan de som är obearbetade kan användas till djurfoder. Dessa bearbetade havre görs genom att låta dem parboiled, krossade, torkade, och de-branned. Bearbetade havre har andra många användningsområden såsom att användas i flera olika typer av drycker, till exempel, Oatmeal Stout. De kan också användas för att göra havrebröd. Andra delar av havre används för medicinska ändamål. Havreextrakt används för lugnande hudåkommor, och havre gräs som används för en kvinna 's menstruationscykeln, osteoporos, dysmenorré, och urinvägsinfektioner.

Havre betraktas som en hälsokost. De har högt näringsvärde och har egenskaper för att sänka kolesterol. Konsumtionen av havrekli kan också minska risken för hjärtsjukdomar. Dessa fördelar bidrar genom att ha inositol, en kemisk förening, som har egenskaperna att upprätthålla och reglera kolesterolhalten i blodet. Havre är också kända för att ha en hög proteinvärdet matchar det värde som kan erhållas från kött, mjölk och ägg. Andra attribut som har höga nivåer av kalcium, kalium, magnesium, och vitamin B-komplex. Alla dessa mineraler och vitaminer är väsentliga för att upprätthålla nervsystemet. Oraffinerad havregryn är också känd för att minska stress. Havre besitter också fytokemikalier som sägs skydda kroppen från cancer och andra kroniska sjukdomar. Förutom att ha ett överflöd av lösliga fibrer som kan hjälpa till med processen för matsmältningen, de är idealiska för personer som vill gå ner i vikt.

Det finns olika typer av havre. Bland dessa typer kallas snabbkokande havre och gammaldags havre. Gammaldags havre även benämnd havregryn. Oätliga skalet av havre avlägsnas innan säden äts. Dessa havre valsas av en tung rullen att tvinga formen på havre groat att bli plattare och är också ångas också. Dessa havre är också kända för att vara mer seg och har en grövre textur.

Snabb havre, även känd som snabbkokande havregryn, är finare behandlas jämfört med gammaldags havre. Havrekornen bort från deras skal av påverkan, och sedan går in i processen för uppvärmning och kylning för att stabilisera havregryn. Denna typ av havre är också skuren i mindre bitar samt minska den totala storleken på havre. Tanken bakom detta är att minska tiden för att laga dessa havre och se till att havren absorberar vatten mycket snabbare. Ett exempel på detta är att snabbmatlagnings havre kan tillagas i en mikrovågsugn för tre till fyra minuter medan gammaldags havre kokas i cirka fem minuter.Båda typerna av havregryn är gjorda av 100 procent havre och har samma näringsvärde. Snabb havre skall inte förväxlas med omedelbar havregryn, den senare har mindre än 100 procent havre innehåll.

Sammanfattning:

1. Havre är en art av spannmål och betraktas som hälsosamma livsmedel på grund av att ha ett högt näringsvärde.
2. Gammaldags havre är kända för att ha en grövre struktur och seg jämfört med snabba lagade havre.
3. Snabb-kokta havre har mindre tillagningstid än gammaldags havre tack vare att ha en mindre storlek på grund av de olika bearbetningsmetod.