Skillnaden mellan Fresh Turkiet och Frozen TurkietFärska Turkiet vs Frozen Turkiet

En högdragna mor-in-law kommer att säga att skillnaden mellan färskt kalkon och fryst kalkon är att färskt är den enda som är lämplig för middagsbordet. Men det finns naturligtvis fler skillnader, och slutsatsen att en ny kalkon är den enda som kan serveras för släktträffar, är rent spekulativ uppfattning.

Utan att få onödigt grafiskt, det finns en skillnad i hur varje paketeras och behandlas för leverans till din lokala marknad. De flesta företag krympa linda en färskt kalkon, och skickar den i kylda behållare för att förhindra salmonellautveckling. Frysta kalkoner kan flash frysas eller frysas på gammaldags sätt, och har oftast en något annorlunda typ av krympplast för att förhindra att bränna under frysprocessen.

Vissa människor tycker att det är en märkbar smak skillnad mellan färskt kalkon och fryst kalkon. Detta verkar bero på märkeslojala konsumenter. Kvaliteten på kalkonkött är ofta bestäms av gården som höjde kalkoner. Därför skulle en högre kvalitet fryst kalkon fortfarande smakar bättre än en låg kvalitet färskt kalkon.Konsumenterna kan oftast hitta bättre erbjudanden på frysta kalkoner kontra nya celler. Den normala försäljningsökningen kalkon hända precis runt Thanksgiving och jul, eftersom de är en del av de traditionella firandet av respektive helgdagar. Men marknadens vanligen order fler kalkoner än det faktiskt säljer, lämnar en öppning i shopper 's möjlighet att spara pengar. Eftersom den frusna kalkon har en mycket längre hållbarhet, är det sannolikt att vara på marknaden under en längre tid, som kommer att släppa sitt pris ännu mer efter semesterperioden.

Färska kalkoner brukar komma med en högre initial prislapp också. För att upprätthålla de nödvändiga säkerhetsstandarder, kommer en ny kalkon hanteras på ett annat sätt fryst kalkon. De måste hanteras inom säkerhetsåtgärder, och därför kräver vanligen mer kunniga och välutbildade personal. Allt detta kombinerat skapar en förhöjd pris.