Skillnaden mellan svart och gröna pepparkornSvart vs gröna pepparkorn

Svartpeppar är en blomma bärande vinstockar, frukten av vilket skördas och torkas för att användas som en krydda eller smaksättning. Det kom ursprungligen från Indien, men nu odlas i andra tropiska regioner som Vietnam och Indonesien. Den torkade frukten av peppar vinstockar kallas pepparkorn. Den innehåller ett enda frö som skiftar från grönt till mörkt rött eller svart när det är fullt utvecklad.

Det är den mest använda kryddan i världen och har använts i livsmedelsberedningar och som läkemedel sedan urminnes tider. Dess distinkt smak kommer från den kemiska piperin. I själva verket är termen peppar härrör från den indiska ordet 'pippali' som hänvisar till långpeppar.

Det finns flera typer av pepparkorn, nämligen:
??? Vita pepparkorn, som är gjorda genom att blötlägga de fullständigt mogna paprika i vatten i en vecka och avlägsna det uppmjukade huden från fröna. Fröna torkas sedan.
??? Orange och röda pepparkorn, som görs genom att bevara mogna röd paprika stenfrukter i vinäger och en blandning av salt och vatten. Efter detta är fröna torkas för att producera orange och röda pepparkorn.
??? Rosépeppar som faktiskt görs från frukten av den brasilianska peppar träd.
De mest populära typerna är:
??? svart pepparkorn
Svartpepparkorn används för att göra svartpeppar. De är oftast skördas när de är fortfarande ung och grön då de kokas i hett vatten. Efter de kokas de torkas i flera dagar under solen eller vid användning av maskiner.
Processen bringar pepparkorn att bli mörk och rynkig. Svartpeppar görs genom att mala den svarta pepparkorn. Svartpepparkorn är kryddigare och mer smakrik än vita eller gröna pepparkorn, och de är de mest populära och används ofta.
??? gröna pepparkorn
Grönpeppar görs med omogna peppar. De behandlas sedan med svaveldioxid eller frystorkades för att bibehålla sin gröna färg. De kan också vara konserverad, inlagd eller användas färska och konserveringsmedel. Grönpeppar är mindre skarp än svarta pepparkorn.
De används vanligen för att förstärka smaken av frukt, fågel och fisk, smaker som inte kan övermannades av grönpeppar.Oavsett vilken typ av pepparkorn du föredrar, är en sak säker; ingen annan krydda förhöjer smaken på maten som pepparkorn kan. De har krydda människor 's liv från 4: e århundradet Grekland, till regeringstid faraon i Egypten, till uppgång och fall av det romerska riket, ner till vår moderna tid.

Sammanfattning:

1. Både svarta och gröna pepparkorn är gjorda av omogen peppar, men de skiljer sig på det sätt som de behandlas eller bevaras.
2. Svart pepparkorn torkas under solen eller maskinellt i en vecka medan de gröna pepparkorn är frystorkade eller behandlas med svaveldioxid för att bevara sin gröna färg.
3. Svarta pepparkorn har starkare smak och arom medan de gröna pepparkorn har mildare smak och arom.