Skillnaden mellan kärnmjölk och KefirKärnmjölk vs Kefir

Många vet om yoghurt och vilken rad fördelar Denna mat erbjuder. Men lite är bekanta med andra liknande jästa mjölkprodukter som kärnmjölk och kefir. Vilka är då dessa två livsmedel och hur de skiljer sig från varandra?

Kefir '' termen 's etymologi kan förankras till ett turkiskt ord' keyif 'som bokstavligen betyder' nöje. 'Ja, det är mjölk kefir en mycket angenäm' live 'drink. Det är jäst av helmjölk. Kefir är en levande dryck eftersom det endast kan framställas med hjälp av kefir korn. Dessa korn innehåller många bakteriekolonier, liksom, förpackningar av jäst, socker och proteiner som bildas i små strukturer som ser ut som en vanlig blomkål. Detta är den komponent som ansvarar för mjölkfermentering .

Liksom vanligare bakning agent '' jäst frodas kefir korn och därför multiplicerar om suspenderad i mjölk; som ges den idealiska temperaturen naturligtvis (mjölken ska vara kortfattat uppvärmd). De multiplicerade granulat kommer sedan att ansträngda eller separeras från mjölken innan berusning. Det kommer att ha en yoghurt-liknande smak. Även när det är redan förvaras i rumstemperatur, fortsätter kefir att jäsa när den åldras gör det tjockare och mer näringsrik. Du 'll vet att den jäsande görs, med andra ord perfekt att konsumera, eftersom kefir kommer att ha ett bubbligt utseende.

Kärnmjölk är den flytande återstoden efter kärning av smör. Emellertid är den nyare kommersiellt tillverkat kärnmjölk i dessa dagar görs av skummjölk fermentation med användning av mjölksyrabakterier. Detta är anledningen till att det är populärt kallas numera som odlade kärnmjölk. Mjölksyran är de som är ansvariga för surgöring av mjölk. Slutresultatet bildar flera proteiner som gör kärn tjockare än andra vanliga mjölkprodukter.

När det gäller de aktiva kulturer som är inblandade i de två fermenterade produkter, har kefir uppenbarligen mer levande kulturer. Det sägs besitta mer än 12 olika mikroorganismer och kulturer, medan varje typ av kärnmjölk har en specifik probiotiska stam.Totalt sett är att dricka eller äta kefir och kärnmjölk till nytta för en 'hälsa, eftersom det i allmänhet stöd i matsmältningen. Dessa mejeriprodukter bana väg till ett friskare tarm eller tarmarna som också kan dämpa vissa gastrointestinala tillstånd. En regelbundet intag av antingen en kefir förberedelse eller kärn kan även minska risken för tjocktarmscancer.

Även om både kefir och kärnmjölk har probiotika, de fortfarande skiljer sig från varandra på grund av följande:

1. Kefir har mer aktiva kulturer än kärnmjölk.