Skillnaden mellan Palm och rörsockerPalm Sugar Vs Rörsocker

Det finns en mycket tydlig skillnad mellan palmsocker och rörsocker. Den enda svårigheten att skilja sådant beror på att dessa socker är ibland handlas eller marknadsförs under deras alternativa namn som går tyvärr inte riktigt säga något om den exakta sockerprodukten. Liksom i fallet med palmsocker som ibland marknadsförs som 'kokosnöt socker' när som i själva verket är det inte alls alltid extraheras från kokospalm.Notera, är kokos bara en av de många typer av palm. Också på grund av sin popularitet i hela Sydostasien, kom palmsocker att bli känd i några av sina mer populära inhemska namn som gur, gud och jaggery.
Men för det första är den tydliga skillnaden mellan de två beroende på vilken växt sockret härrör från. För palmsocker, är det uppenbarligen kommer från palm. Rörsocker det kommer från sockerrör, ett visst fält växt populär för dess kommersiella värde som också betraktas som ett slags gräs.
I det senare fallet är sockret benämningen sackaros. Rörsocker som används för att monopolisera marknaden för socker i det förflutna. Men eftersom det har blivit en dyrare typ av sackaros, började sin popularitet krympa.
De flesta rörsocker handlas i sina mest populära handelsformer nämligen som sockerbitar eller som råvara pulver socker. För palmsocker, är det oftast handlas i form av koner, block och även i sin pastaform. Det är dock lika viktigt att veta att båda typerna av socker genomgår nästan samma process sockertillverkning. Rörsocker, trycka hela skott av sockerrör resulterar i utvinning av saften som senare får stå och renas för att avdunsta. Efteråt är det bringas att koka i den att kristallisera. Slutresultatet är socker i dess råa form.
Vid första utseende, både sockerrör och palm socker verkar ha någon betydande fysisk skillnad. Men med hjälp av dessa två socker i matlagning ger en intressant uppsättning av olika smaker och sötma. Ändå vissa konsumenter slutsatsen att rörsocker bär en mer överlägsen smak.
När det gäller näringsvärde, en del säger att palmsocker är friskare typ av socker, eftersom det innehåller askorbinsyra och vissa B-vitaminer bland annat mikro- och makronäringsämnen skillnad sockerrör socker.
1. Palm socker utvinns ur palm medan rörsocker härrör från sugarcanes (en typ av gräs).
2. Palm socker marknadsförs i form av pasta, koner eller block medan rörsocker vanligen handlas i sin kub eller pulverkristallin form.