Skillnaden mellan Klass A och B lönnsirapKlass A vs B lönnsirap

Om du talar om frukost kryddor, är lönnsirap en av de mest älskade av dem alla som vanligtvis är placerad nära din apelsinjuice. Det finns dock en större historia bakom lönnsirap än att bara vara de vanliga tillägg för pannkakor.

Lönnsirap som har tappats eller distribueras i USA bär vissa klassificeringsetiketter C dessa är klass A och klass B. Den främsta skillnaden mellan dessa två kvaliteter är deras färg. Grade A sirap har i princip lättaste färgningen jämfört med de mörkare klass B lönnsirap. För att ytterligare utöka Klass A klassificeringssystemet, tillverkarens namn tre underkategorier för denna klass nämligen: mörk bärnsten, medium bärnsten och ljust bärnstensfärgad.

När det gäller smak, många hävdar att de två kvaliteterna don 't varierar så mycket. Men mest erfarna kännare kommer brukar säga att klass A lönnsirap har en mer subtil och delikat smak jämfört med deras motsvarigheter Grade B. I detta sammanhang de flesta klass A sirap används som din stöttepelare smaktillsatser för dina favorit våfflor och pannkakor. Ju starkare och mer robust smak av klass B sirap är mer lämpligt om de används vid bakning och annan matlagning preparat.

Att Klass A, kommer detta även innebära att sirapen erhölls vid den tidigaste tidpunkten för säsongen (runt FEB-Mar) medan Grade B sirap skördas vid den senare delen av säsongen (någon gång i april). Dessutom de två klasserna don 't har någon signifikant skillnad näring-wise. Om du bedömer nutritionfaktan eller livsmedelsetiketter på behållaren, de två sirap don' t skiljer sig så mycket. Det 'är bara det att vissa märken tenderar att manipulera sina produkter lite att synas mer näringsrik än deras konkurrerande varumärken.Slutligen finns det i själva verket en tredje lönnsirap kategori märkta Grade C. Emellertid är denna typ av smaktillsats inte är kommersiellt distribueras eftersom dess starka smak antyder att den kan användas som en potent aromatiserande komponenten i stället för att ätas av sig själv. Detta säljs av tunnorna till industrin matmakers av produkter som är lönn smaksatt.

Sammanfattning:

1. klass A lönnsirap bära en ljusare färg jämfört med de mörkare Grade B sirap.
2. klass A sirap sägs vara mer känslig och subtil smak än de starkare Grade B sirap.
3. klass A sirap skördas vid den tidigaste tidpunkten av säsongen medan Grade B sirap erhålls vid en mycket senare delen av säsongen.