Skillnaden mellan nötter och bönorNötter vs Beans

Folk blir lätt förväxlas med begreppen nötter, bönor, baljväxter och frön. Även om alla dessa har sin egen uppsättning av likheter finns det fortfarande några intressanta skillnader ses mest speciellt med de två första. Utan tvekan, nötter och bönor är två livsmedel som är rika på protein, alltså dessa är två av de bästa livsmedel som kan läggas till ett 's viktminskning diet regim. En annan likhet som delas av båda är att dessa finns inuti ett skal eller pod. Men det är det som folk bara inse de ytliga skillnader i nötter och bönor. de don 't vet så mycket om de verkliga skillnaderna kan ses vid närmare inspektion.

En av de subtila skillnaderna mellan de två är att en mutter är att betrakta som en frukt. I Botany, många talar om muttern som en av de vanligaste torra frukter med ett frö, i vissa fall två. När det mognar, hårdnar muttern ännu mer men dess frö är fortfarande inte fäst vid sin äggstock vägg. Efter fullständig mognad, nötter don typiskt 't öppna. De bästa exemplen på nötter är mandlar, pekannötter, kastanjer och valnötter bland många andra.

Tvärtom är en böna som klassificeras som ett frö. Egentligen är bönor den term som används för att beskriva fröna tillhör baljväxter eller Fabaceae familjen. Således, bönor är frön av bönplantor eller unga baljor av samma växter. När de plockas, är bönor observeras vara mycket mjukare än nötter även om de kan utsättas för en torkningsprocess för att härda upp dem. Några av de vanligaste bönor är de svarta bönor och smör bönor.Nötter och bönor skiljer sig också i deras säd nummer. Nötter har vanligtvis bara ett frö, även om de kan ha två som tidigare nämnts. I fallet med bönor, kan det finnas flera frön. Med ordet flera, innebär detta att bönor kan ha så många som ett halvt dussin frön i en pod. Slutligen är sanna mutter frön inte ansluten eller fastnat på äggstocken väggen. Detta är en tydlig skillnad eftersom bönor har sina frön kopplade till pod väggarna.

Sammanfattning

1. En mutter är en frukt medan en böna är mer av ett frö.
2. En mutter har en till två frön medan bönor kan ha så många som ett halvt dussin frön.
3. En mutter är mycket svårare än bönor både inne och ute.