Skillnaden mellan Single Malt och Blended Scotch Single Malt vs Blended Scotch

Många är förvirrade om skillnaden mellan en single malt whisky och blandade Scotch. Egentligen finns 'ingen anledning att vara förvirrad eftersom skillnaden är ganska enkel.

Den blandade Scotch är en blandning av flera kärnor som vete och råg och kommer från olika tillverkare (Distillers). Om ålder whisky ska anges på etiketten, är lagen ganska strängt eftersom det kommer att kräva en viss åldrande. Till exempel bör en viss whisky inte vara lägre än tre år, och dess faktiska ålder måste motsvara den yngsta whisky till blandningen. När du hör ordet 'whisky', är chansen att detta är den blandade typ.

Single malt heter så eftersom denna produkt kommer från endast en typ av destilleriet. Behövs endast en enda produktionsprocess för att göra denna typ av produkt som det inte 'finns ingen anledning att blanda in några andra blandningar. Den använder en typ av ren mältat korn C som råg eller korn (traditionellt). Experter säger att single malt smakar bättre när de blir äldre. Men de måste hållas i sina ursprungliga ekfat som tappning denna dryck stoppar mognadsprocessen (till skillnad från din typiska vin).

Om du har en expert smak för alkohol, kanske du älskar att njuta av alla single malt preparat som finns och som sätter en tydlig avgränsning med varandra. Denna unika tillskrivs ort eller region där drycken har bearbetats. Varje produkt har sin egen unika smak. När du smaka en typ av malt, du faktiskt smaka geografi av alkoholen.De flesta Scotch blandar hagel från Kanada, Irland, Skottland och även Japan. Kanske den mest kända blended whisky i världen är Black Label (Johnny Walker). Ofta blandas Scotch är massproducerade, men det betyder inte att det alltid kommer billigt. Men på grund av sin renhet, de flesta single-malt whisky är dyrare än de generiska blandningar. Det 'är därför den sanna Scotch entusiasten gäller blended whisky som en underlägsen ande jämfört med single-malt Scotch. Ändå många fortsätter att hävda att blanda flera whisky skapar en mjukare beredning med fler unika smaker.

Sammanfattning:

1. Blended Scotch använder flera kärnor medan single malt används endast en typ av mältat korn, oftast korn.
2. Blended Scotch blandar flera whisky och genomgår många blandningsprocesser jämfört med single malt som endast genomgår en enda kontinuerlig bearbetning.
3. Blended Scotch kommer från många olika typer av destillerier jämfört med en single malt som är gjord av endast ett.