Skillnaden mellan vit Miso och Red MisoVit miso vs. Red miso

Det finns många former av miso som vanligtvis används i japansk matlagning. En blandning av sojabönor, spannmål och koji används för att göra olika typer och smaker av misosoppa. Miso kan komma i form av korn, sojabönor, vit och röd miso, de mest populära är vita och röda misos. Båda misos har en pastakonsistens och är vanligtvis serveras ganska salt beroende på jäsningsprocessen de genomgår. Japanska trodde att misosoppa botade strålningssjukdomar efter incidenter som Hiroshima och Nagasaki. Det finns inga medicinska bevis dock att instämmer i denna bedömning.
Korn, vitt ris eller sojabönor ofta jäst under längre tidsperioder för att göra röd miso. Processen kan vara allt från ett år till tre år. Röd miso innehåller mest protein av alla olika typer av miso, och det 'slutliga produkten verkar rödaktig brun före konsumtion. Det är inte bara röd miso används för att göra soppa men det är också används i uppståndelse frys, grytor, eller kött och protein marinader. Ytterligare sojabönor kommer att skapa en mörkare färg när jäst, kan röda miso förmörkas genom att tillsätta ännu mer sojabönor till den, kan det lättas på samma sätt.

Vit miso görs genom att använda mindre sojabönor, eftersom de mörkare färgen på miso, och mer ris koji. Naturligtvis vit miso har den sötaste smak av alla misos eftersom den har den högsta kolhydrater räkna något miso. Jäsning sker mycket snabbare än röda miso på grund av kolhydraterna, men av samma skäl hållbarhetstid vit miso är betydligt mindre än röd miso. Livsmedel som är gjorda av denna ljusa miso är också lätt, blek misos och salladsdressing är vanligen tillverkade av vitt miso.
Sammanfattning1. Miso används i japansk matlagning, är den gjord av sojabönor, spannmål och koji ris. Det används i marinader, dressingar, och för att göra miso soppa.