Skillnaden mellan Okra och Lady FingerOkra vs Lady Finger

Okra och lady finger är bara två namn för samma anläggning med det vetenskapliga namnet på Abelmoschus esculentus eller Hibiscus esculantus. Anläggningen, som kännetecknas som en rörformad grönsak, växer i varma och tropiska områden. Det är en vanlig grönsak som kan hittas i många länder och många marknadsplatser. Det säljs billigt och finns i alla årstider. Detta är också lätt att plantera och vanligtvis ligger i bakgårdar.

Det är ofta grov och hårig vid beröring. Nästan hela anläggningen kan utnyttjas; dess rötter, blad, unga skida och frön kan användas på många olika sätt. Frön av denna anläggning är stora, många, vit till färgen, och innesluten i baljor. Frön används som alternativ till kaffebönor och när man trycker som olja. En annan unik egenskap hos okra är dess slem. Anläggningen blir täckt med slem när det tillagas.

Anläggningen kallas 'okra' i de territorier i USA och Filippinerna. Utanför dessa länder, har det olika alternativa namn som inkluderar dam finger.

Okra har många ansedda ursprung, vanligtvis namnge Afrika eller Asien som dess utgångspunkten. Okra brukar delas in i tre vanligaste typerna; dvärg grön, lång grön, och damen finger.

Okra, eller dam finger, har en myriad av närings- och hälsofördelar. Bland de vitaminer är: Vitamin A, B6 och C. Dessutom är de mineraler som finns i växten innefattar: folsyra, kalcium, järn, kalium och magnesium. Anläggningen har också ett högt innehåll av natrium, men är låg på kalorier.

Denna anläggning kan ge många typer av lättnad. Några av dessa kan innehålla lindring av förstoppning, astma, svaghet, utmattning och depression samt sår. Det är också ett oumbärligt grönsak som hjälper vid behandling av urinvägsinfektioner, Irritable Bowel Syndrome, sommar värme, halsont, ateroskleros, lunginflammation, bland många andra former av sjukdom.

Dessutom, okra 's hälsofördelar inkluderar även eliminering av gifter och en bra metod för att styra och normalisera kolesterol och blodsocker. Kontrollerad kolesterol och blodsocker förhindrar framtida förekomster av hjärtinfarkt och diabetes. Det bidrar också till att hålla en sund tarmkanalen på grund av okra 's växtslem. Den algblomningen ger tarmkanalen 's smörjning och snabb eliminering av gifter och kolesterol. En annan fördel med okra till tarmarna är att det främjar probiotika eller goda bakterier.Inom medicinen är okra också användas som ersättning för blodplasma medan den används också som en underhålls mat för att hålla huden mjuk, vacker och fri från skador.

Anläggningen producerar två typer av fiber, den olösliga och lösliga slag. Lösliga fibrer hjälper till att kontrollera kolesterolvärden, och olösliga fibrer minskar risken för kolonändtarmscancer. Okra kan ge en alkalisk miljö som neutraliserar syror eller den höga halten av syror i kroppen.

Okra är en konstant ingrediens i många kök, särskilt i Asien, Karibien och södra (US) rätter. Det är känt som en ingrediens i gumbo, en berömd maträtt i södra köket. I asiatiska rätter, fungerar det också som ett förtjockningsmedel för många sopprecept som curryrätter och vegetabiliska grytor.

Den vegetabiliska kan vara en ingrediens eller serveras som den är. Det kan kokt, stekt, sauted, kokt, friterad eller stekt. Det kan vara slemmiga på grund av den vätska som utstrålar från dess frön när kokt eller kokt. Den också kan framställas eller ätas som helhet eller i mindre portioner.

Sammanfattning: