Skillnaden mellan bordssalt och Kosher SaltBordssalt vs Kosher Salt

Varierande kryddor och livsmedels medel har varit en del av mänsklighetens historia. Under 1600 's, var det inte guld och smycken som betydde för de spanska riken i dessa tider, utan snarare kryddor som importeras från asiatiska länder som Malacca och Filippinerna i dessa tider. Kryddor anses lyxiga objekt som dessa var inte rikligt i dessa länder. nu, inte kryddorna som efterfrågas.

Salt är en av dessa. Men kommer du bli förvånad om det finns en annan typ av salt bortsett från bordssalt som är kosher salt? Låt oss se skillnaderna.

Beroende på kocken 's syfte för matlagning, bordssalt och kosher salt kan skilja sig i texturer. Kosher salt, eftersom det nyligen kom från havet, har större granuler. Det har också oregelbundna korn som en till synes kan bita när strös på mat. denna krispighet kan lägga till delikatess av skålen under bevattningen. Bordssalt salt, å andra sidan, har finare korn. kornen är också mycket minut och regelbunden form. detta är något som fin sand. kockar och kockar föredrar kosher salt än bordssalt eftersom den förstnämnda är oftare lättare att nypa än bordssalt och därmed lättare att strö över maträtter.

Dessa två salter har inte skillnader som båda är 98 procent natriumklorid. Emellertid både skiljer sig i produktionsprocessen.

Bordssalt, till att börja med, bryts och skördas under marken från saltavlagringar. Detta salt som utvinns blandas med kalciumsilikat. Detta är ett anti-sammanbakningsmedel som förhindrar klumpning av saltet. Bordssalt har vanligtvis en skarp smak och finare granuler. Eftersom det har finare granuler därmed innehåller mer salt i en matsked det jämfört med en kosher salt i en matsked.Kosher salt eller havssalt, skördas från havet. Män låta havsvatten flödet i en stor, konstgjord markyta med barriärer där havsvatten är låsta och avdunstat. Kosher salt sägs vara dyrare än bordssalt. Kosher salt är inte heller rekommenderas att kokas eller upplösas eftersom det kommer att förlora sin unika smak.

Salt kan göra eller bryta smaken av en maträtt. Se bara till att inte lägga alltför mycket för att förhindra högt blodtryck och njurproblem.

Sammanfattning:

1. Kosher salt har större korn och oregelbundna granulat medan koksalt har finare och regelbundna korn och granulat respektive.
2. Kosher salt är lätt att nypa och sprida enligt kockar och kockar jämfört med koksalt.
3. Kosher salt är dyrare än bordssalt.