Skillnaden mellan Rye och BourbonRåg vs Bourbon

Råg och Bourbon finns två typer av whisky. Även Rye och Bourbon görs på nästan samma sätt, de är olika på många sätt, till exempel deras smak och alkoholhalt.

Den första skillnaden som kan ses mellan Rye och Bourbon whisky är i kornen som används för deras tillverkning. Medan Rye whisky är gjord av rågkorn är Bourbon whisky gjord av majs.

Råg whisky består av minst 51 procent råg, och destilleras till mindre än 80 procent alkohol per volym. Det lagras på ekfat under en period av minst två år.

Bourbon innehåller åtminstone 79 procent majs. Men om innehållet i majs överstiger denna procentsats är det då kallas Corn whiskey, och inte Bourbon. Denna whisky görs också genom att destillera det till mindre än 80 procent alkohol per volym. Liksom Rye whisky är Bourbon whisky också lagras under en period av minst två år på ekfat.

Namnet Bourbon har hämtats från territoriet namnet Bourbon i Kentucky, där de första Bourbon whisky destillerades. Råg whisky destilleras i Kentucky.

En stor skillnad som kan ses mellan de två whisky är att Rye är mer potent än Bourbon. När man jämför alkoholhalten innehåller Bourbon whisky ett högre belopp per volym än Rye whisky. Medan Bourbon är en något söt whisky, är Rye whiskey en bitter en.

Råg whisky anses också vara kryddig och mycket skarp jämfört med Bourbon, som är en mjuk whisky.

Råg whisky var den mest populära av de två whisky före förbudet, men när förbudet trädde i kraft, blev Bourbon whisky valet. Även Rye whisky har gjort en come back, är Bourbon whisky fortfarande favorit.Sammanfattning:

1. Rye whisky är gjord av råg. Å andra sidan, är Bourbon whisky gjord av majs.

2. Rye whisky är mer potent än Bourbon whisky.

3. Medan Bourbon är en något söt whisky, är Rye whiskey en bitter en.

4. När man jämför alkoholhalten innehåller Bourbon whisky ett högre belopp per volym än Rye whisky.

5. Rye whisky anses också vara kryddig och mycket skarp jämfört med Bourbon, som är en mjuk whisky.