Skillnaden mellan råsocker och vitt socker Råsocker vs Vitt socker

Föreställ världen utan sötma. I 'm talar om vad' mest beundrad av våra smaklökar, den söta smaken. Jag kan 't föreställa sig världen utan godis. Vi skulle bara smaka bitterhet, syrlighet och sälta. Inga choklad, inga godis, ingenting söt.

Men tack vare människan 's upptäckt, kan vi smaka och dricka något sött. Tack också till sockerrör som alla våra bord socker utvinns. Nu kan vi använda och tillsätt socker till någon maträtt eller dricka vi vill att söta.

Råsocker och vitt socker komma till undsättning när vi är i behov av sötningsmedel. Men visste du att dessa två typer av socker är annorlunda?

Råsocker och vitt socker skiljer sig i färg. När slutprodukten av råsocker redan behandlats, är färgen brun på grund av melass. I vitt socker, är den slutliga färgen av produkten vita som vi kan se i livsmedelsbutiker och stormarknader.Förfarandet för framställning av råsocker och vitt socker är också olika. För råsocker, första, är sockerrör intryckt dess saft. Saften av sockerrör är söt. Då kalk blandas med saften. Detta görs för att uppnå pH-balansen som krävs. Då kommer det att gå till avdunstningen processen. En centrifug utnyttjas för att separera innehållet. Då den genomgår torkning. Slutprodukten är vad man kallar råsocker som är brunfärgad på grund av de melass.
Förfarandet för framställning av vitsocker startar från råsockret. Emellertid är det blekt med vissa kemikalier för att producera dess vitt utseende. Den börjar när råsockret blandas med sirap. Den genomgår centrifugering för att avlägsna eventuell oönskad beläggning. Svaveldioxid används sedan för att bleka råsocker. Då vissa kemikalier, såsom fosforsyra och kalcium-hydroxid, tillsätts för att avlägsna föroreningar.
Med hälsofördelar som socker är bättre, har studier kommit fram till att det inte finns några större skillnader på båda typerna av socker. Av kalorier per tesked, innehåller råsocker 17 kalorier medan vitt socker innehåller endast 16 kalorier.

Sammanfattning:

1. Vitt socker är vitt i dess skugga medan råsocker är brunt i dess skugga.
2. Råsocker behandlas på ett enkelt sätt, medan vitt socker genomgår kemisk behandling.