Skillnaden mellan pannkakor och våfflor Pannkakor vs våfflor

För de flesta amerikaner, pannkakor och våfflor är stapel frukost favoriter. Samarbetar med läckra sirap och färskt, smält smör, kan dessa frukost livsmedel även tillfredsställa din helgbrunch. De primära ingredienserna i båda är bara mjöl, ägg, och bakpulver. Men istället för att använda jäst för tillväxt, är ägget den föredragna ingrediensen på grund av dess lätthet, vilket gör de två till ett slags snabb bröd. Idag finns det många kommersiellt beredda inramade våffla och pannkaka mixar som är mycket lätt att laga mat.

Den typiska svammel är som en nära kusin till pannkaka. De är mycket relaterade men bara skiljer sig på vissa aspekter. Främst våfflor har mer fetthalt (olja) än pannkakor som förmodligen är ansvarig för att ge svammel undertecknandet utanför skarpa yta. Dessutom, våfflor behöver fler ägg i mixen för att göra dem lättare än pannkakor. Vissa har till och att separera äggvita från gulan och slå den vita tills den blir stel innan kombinera det med smeten. Detta kommer att bidra till en fluffigare smet (en blandning av flera mjöl och andra vätskor, såsom vatten och mjölk). Dessutom är vissa lägga till mer socker i våffla Smet att göra en mer gyllene våffla.

De två skiljer sig också i fråga om sin matlagning teknik eller utrustning som används i matlagning. För våfflor, är en speciell våffeljärnet såsom ett våffeljärn det perfekta valet. Järnet kan formas runda eller fyrkantiga, och dess utformning dikterar tjockleken av slutprodukten. Vissa våfflor kommer att hamna tjockare än vanligt liknande i fallet av belgiska våfflor.Traditionellt är dessa järnklubbor värms på spisen, men numera är elektriska våffeljärn redan säljs. Våffeljärnet har en unik inre form som bidrar till svammel 's signatur fördjupningar. Det kockar också svammel smeten mycket snabbare jämfört med matlagning i andra bakning utrustning. Resultatet är en våffla som inte bara krispiga på utsidan men även anbud inne. pannkakor är olika kokta eftersom du använder en grillpanna eller het stekpanna. på grund av detta, är pannkakor vanligtvis formade runt.

Sammanfattning:

1. Våfflor har mer fett på grund av tillsatsen av mer olja.
2. Våfflor är fluffigare och lättare än pannkakor på grund av att fler ägg och hur äggvitorna misshandlas separat till ett hårt skum.
3. våfflor har en skarpare exteriör än pannkakor.
4. våfflor tillagas med hjälp av våffeljärn medan pannkakor tillagas med hjälp av en stekpanna eller grillpanna.
5. Våfflor ta formen av våffeljärn används. De kan vara runda eller fyrkantiga, men de har oftast att udda, indragen, gallerliknande utseende på sin utsida i jämförelse med de runda pannkakor.