Skillnaden mellan mjölk och ekologisk mjölkMjölk vs ekologisk mjölk

Har du hört talas om ekologiska livsmedel? Dessa är faktiskt de livsmedelsprodukter som gjordes eller odlas utan användning av konstgödsel, droger och bekämpningsmedel lika. Detta innebär att processen observeras för att odla är rent naturligt, varför det är mycket hälsosammare jämfört med att lägga till några kemikalier bara för att påskynda tillväxt. I detta avseende, en av de mest efterfrågade ekologiska produkter '' ekologisk mjölk, vinner mycket uppmärksamhet inom mejerivaruindustrin. Så hur annorlunda är ekologisk mjölk från vanlig mjölk?

Ekologisk mjölk är i grunden mjölken köps in från kor som utfodrats med icke-sprut gräs. Detta innebär att kon 's mat är rent kemiskt fri och inte odlas med hjälp av gödningsmedel. En annan situation där man kan säga att mjölken är ekologisk är när mjölken erhölls från kor som inte injicerades med några konstgjorda hormoner bara för att öka sin mjölkproduktion. Dessa kor också kvar att livnära sig på gräs av betesmarker så att de kan vara i sin naturliga miljö.

Vanlig mjölk, tvärtom, anskaffas från kor som livnär sig på kemiska anrikad eller förbättrad gräs. Mittemot ekologisk mjölk har kor som producerar vanlig mjölk injicerats med mjölkproduktionen förstärkare oftare än inte. Dessa kor också är troligen sett är inrymt i sina specialiserade ko håll och matas också med korn. På grund av de kemikalier som också intas av korna när de äter förbättrade gräs, kommer deras mjölk även innehålla vissa kemikalier som möjligen kan sänka lagringstiden för mjölken jämfört mot organiska mjölkprodukter.

En fördel med att dricka ekologisk mjölk under vanlig mjölk är att du vann 'inte vara i riskzonen för intag av kemikalier och konstgjorda livsmedels medel att korna själva har ätit. Det här är en renare mjölk typ som är säkrare att dricka speciellt för barn. Men detta 't innebär dock att vanlig mjölk är osäker. Vanlig mjölk är fortfarande okej att dricka eftersom dessa produkter har testats enligt hälso- och säkerhetsnormer som fastställts av vissa regeringsbyråer.

Som det tidigare har nämnts, har ekologisk mjölk en längre hållbarhet än vanlig mjölk. Detta innebär också att det är dyrare än det senare. Dessutom är ekologisk mjölk till följd av en miljövänlig odling som stödjer en sund tillväxt av andra vilda liv. Detta lägger också upp till kostnaden för en sådan.Även om båda mjölk variationer har samma mängd näringsinnehåll och är säkert att dricka, de fortfarande skiljer sig åt eftersom:

1. Ekologisk mjölk är renare än vanlig mjölk, eftersom det spelar ingen 't har några kemikalier eller artificiella ämnen som tillsätts i den.

2. Ekologisk mjölk har en längre hållbarhet än vanlig mjölk.