Skillnaden mellan vitt och Fullkornsbröd Vit vs Fullkornsbröd

Bröd har konsumerats av människan sedan urminnes tider. Uppgifter tyder på att tidig konstgjorda tunnbröd från stärkelse av växternas rötter genom att sprida den på en flat sten och matlagning över öppen eld. När jordbruket praktiseras senare var rötterna ersattes med korn.

Den vanligaste spannmål som används vid framställning av mjöl för bröd är vete, men råg, korn, durumvete, och majsmjöl används också. Från platt osyrat bröd, utvecklades det till syrat när okokt deg utsattes för luftburna jäst.

Idag är bröd basföda i Europa, Nordamerika och andra delar av världen. Processen för att göra bröd varierar; vissa människor vill att deras bröd söt, medan andra vill att deras bröd lite salt. Det finns bröd som har fyllningar av frukt, kött och grönsaker.
Det finns många typer av bröd, nämligen:

??? Brunt bröd, som görs med frövita och 10% kli.
??? Fullkornsbröd, som har en tillsatt mängd av hela korn.
??? Spannmålsmagasin bröd, som är gjord med Flingor och mältat korn.
??? Rågbröd, som är gjord av råg spannmål och är populär i Europa.
??? Osyrat bröd, som inte har jäst.
??? Surdegsbröd, som är gjord med deg avsatt från föregående dag.
??? Snabba bröd, som innehåller bakpulver och soda. Exempel är pannkakor, våfflor, muffins, bananer bröd och morotskaka.
??? Vitt bröd och fullkornsbröd, som är de huvudsakliga typer av bröd.

Vitt bröd är bröd gjort på slipat vetemjöl som bara innehåller den centrala kärnan av säden. Mjölet är raffinerad genom fräsning, vilket är en process som tar bort olja innehållande kli. Processen gör brödet håller sig fräscha längre och gör brödet att ha en längre hållbarhet. Det mjöl som används i vitt bröd är också blekt med kaliumbromat eller klordioxidgas.Fräsning bort fibrer, järn, B-vitaminer och andra näringsämnen från mjölet som används i framställningen av vitt bröd. För att kompensera förlusten av dessa viktiga näringsämnen, har regeringen i uppdrag att alla produkter som använder vitt mjöl måste förstärkas med folsyra, tiamin, riboflavin, niacin och järn.

Fullkornsbröd är tillverkad av fullkornsmjöl, vilket innebär att hela kornet används för att göra mjölet. Ingen näringsämne avlägsnas under fräsning av mjölet som används i fullkornsbröd. Den innehåller kli, grodd och frövitan som ger fibrer, B-vitaminer, mineraler, protein, kolhydrater, och fytokemikalier.

Fullkornslivsmedelsprodukter som fullkornsbröd är packade med dessa viktiga näringsämnen som kan hjälpa till att hålla kroppen frisk och säker från hjärtsjukdomar och cancer. Det är också till som fullkornsbröd.

Sammanfattning
1. Vitt bröd görs av mjöl som bara innehåller kärnan av säden, medan fullkornsbröd görs av mjöl som innehåller hela kornet.
2. Vitt bröd mjöl skalas av viktiga näringsämnen under fräsning, medan fullkorn eller fullkornsbröd mjöl innehåller alla dessa näringsämnen.
3. Mjölet används i vitt bröd är också blekt med kalium bromerade eller klordioxidgas, medan mjölet i fullkornsbröd är alla naturligt.