Skillnaden mellan Albacore och tonfiskAlbacore vs tonfisk

Tonfisk är en av de mest eftertraktade livsmedel nuförtiden. Det 'är inte bara på grund av dess smak utan det är mest sannolikt på grund av dess hälsofördelar Det finns dock många typer av tonfisk och dessa är:. Blåfenad, gulfenad, bonit, storögd, bonito, Blackfin
och långfenad. Den senare marknadsförs som vitt kött. I själva verket är det enda tonfisk bland de sju typerna som hyllas som har den sannaste vitt kött. I livsmedelsbutiker kan det också märkas som 'fancy vita' eller enkelt 'vita tonfisk.' Detta är förmodligen anledningen till att det 'är dyrare att regelbunden tonfisk.

Albacore tonfisk är dubbad som den näst största kommersiella fångsten i USA, efter gulfenad tonfisk. Denna fisk är vanligtvis erhålls från östra Stilla havet havsområdena. I detta sammanhang kommer regelbundet tonfisk vanligtvis från gulfenad på grund av detta stora fångsten.

Dessutom är detta också anledningen till gulfenad och albacrore är de två typerna av tonfisk som är lätt tillgängliga på havet livsmedel restauranger och sushibarer. Vid dessa livsmedel fläckar, är långfenad framställs vanligen som sushi och sashimi särskilt vid de japanska restauranger.

Till skillnad från vanliga tonfisk, långfenad innehåller också mer omega 3-fettsyror. Detta gör det till ett hälsosammare mat val som är bra för en 'hjärta och även bekämpar vissa typer av cancer. Dessa fettsyror faktiskt öka den totala fetthalten och kalorivärde av produkten. Det är inte så illa alls eftersom, som nämnts detta är en bra typ av fett.

I motsats till påståendet om andra människor, albacora har en liten mängd kvicksilver, säger en nyligen upptäckt av FDA. Det är emellertid också sant att inte alla albacores är desamma. Detta innebär att vissa konserverade albacores är friskare medan vissa inte kan vara att friska. Anledningen till sådan är på hanteringen av fisken på att fånga, förpackning och även storleken på tonfisk själv. Lägga andra fyllmedel som soja, vatten och grönsaksbuljong kan försämra fyllig smak av långfenad. När det gäller fiskstorlek, sägs det att fiskar mindre albacores bättre provsmakning att de större fiskarna.

Sammanfattningsvis:Albacore har en icke metallisk och en icke-fiskliknande smak jämfört med vanlig tonfisk. Det sägs att ha den lättaste köttet, för att inte nämna, den mildaste tonfisk smak runt.

Albacore är prissatt högre än vanlig tonfisk

Albacore har mer fett och kalorier än vanlig tonfisk.

Enligt en färsk FDA rapport, med måtta, har långfenad lägre kvicksilvernivåer än andra tonfiskprodukter.