Skillnaden mellan tapiokastärkelse och tapioka mjölTapiokastärkelse vs tapioka mjöl

En huvudsaklig skillnad mellan tapiokastärkelse från tapioka mjöl är att tapioka härleds från stärkelse i kassava anläggningen medan mjölet tas från roten av den. Båda halas ut ur Manihot esculenta. Detta växtarter återfinns i Amazonas, Brasilien, Colombia, Venezuela, Kuba, Puerto Rico, Haiti, Dominikanska republiken, Honduras, och de flesta av Västindien. Detta är nu vårdas runt om i världen och allmänt känd med många namn. Även kallas olika beroende på landet, tapioka brukar kallas kassava eller bitter kassava.

Det engelska namnet tapioka härstammar från den sydamerikanska Tupi som på det hela taget, hänvisar till den metod genom vilken kassava görs lämplig för att äta. Man tror att rötterna till den bittra kassava anläggningen innehåller mycket skadliga kryogeniska glykosider, linamarin och lotaustralin innehåll. Kassava anläggningen har antingen röda eller gröna grenar. De flesta av de farliga innehållet återfinns i de gröna grenarna så det är föremål för särskilda behandlingar för att ta bort gifter. Otillräckligt bearbetat bitter kassava kan orsaka paralytisk sjukdom när konsumeras i ett par veckor. Således är dessa rötter bearbetas för att göra stärkelsen.

Kassava är den tredje bästa källan till kolhydrater i världen; det är basföda bland många människor. Efter bearbetning, kan stärkelsen omvandlas till pulverform, tjock mjöl, rektangulära pinnar, pärlor, eller boba till vissa kulturer, och tapioka flingor. Följaktligen är tapiokastärkelse kontra tapioka mjöl endast en faktor när du har ingen aning om vad stärkelse val du vill köpa.

Tapioka är särskilt känd runt om i världen att det är glutenfritt. En myriad av människor är de som drar nytta av det mer eftersom nästan en av 100 personer i brittiska ensam lider av glutenintolerans. Glutenintolerans är medicinskt kallas celiaki. Celiaki är ett tillstånd där slemhinnan i tunntarmen är skadad och därmed förhindra det från att absorbera delar av maten som är avgörande för att bibehålla hälsan. Gluten finns i vete, råg, korn, och havre. Reaktionen med gluten orsakar skada genom tarmväggen. Således, de människor som drabbats av denna sjukdom väljer att äta förfiltrerad tapioka mjöl för flera gastronomiska användningsområden.

Tapioka mjöl är att föredra i köket på grund av dess mjuk konsistens, lätt och super vitt mjöl som blir ogenomskinlig eller genomskinlig när det tillagas. Det ger en gynnsam chewiness till bakade produkter såsom muffins, etc. Det gör ett mycket vitt bröd om fullkornsbröd eller vitt. Det tjocknar lätt. Det 'är därför det är känt som en bra, ekonomisk förtjockningsmedel vilket sparar energi i processen. Det är inte koagulerar lätt till skillnad från alla andra majsstärkelse så det är en vanlig val för frysta delikatesser. Tapioka mjöl ger en glansig och mycket aptitretande utseende för pajer , såser, såser, grytor och soppor. det är också en perfekt muddring mjöl när de blandas med majsstärkelse. Tapioka mjöl har ingen doft egen det är därför det aldrig blandas med smaker av skålen.

Annat än det är glutenfri, har det också några fett i någon form, inga vitaminer och mineraler, och är nästan proteinfritt. Det är enbart rika på kolhydrater.

Sammanfattning:1. Tapiokastärkelse kontra tapioka mjöl är bara en fråga om du har ingen aning om vad stärkelse val du vill köpa.

2. Tapioka är också känd som kassava.

3. Cassava är den tredje bästa källan till kolhydrater i världen; det är basföda bland många människor.

4. Tapioka är särskilt känd runt om i världen att det är glutenfritt.

5. Tapioka mjöl är att föredra i köket på grund av dess mjuk konsistens, lätt och super vitt mjöl som blir ogenomskinlig eller genomskinlig när det tillagas.