Skillnaden mellan Bakewell Tart och PuddingBakewell Tart vs Pudding

Vad gör en Bakewell Pudding och en Bakewell Tart har gemensamt? Svaret är något som även en dåre nog 't miss' 'Bakewell, är det. Dessa traditionella engelska bakverk kommer från Bakewell, Derbyshire. Tvärtemot vad många uppfattningen att dessa två konfekt är en och densamma, de är helt olika från varandra .

En Bakewell Pudding består av en cakey svamp, gjord med ägg, sprids med sylt och som innehåller en jordmandelfyllning medan en traditionell Bakewell Tart är eggless och innehåller en fin mandelbaserad toppning. Men engelska lokalbefolkningen hänvisa till dem omväxlande helt enkelt därför att tradition bland nordbor insisterar att kalla en Bakewell tårta en pudding, oavsett sammansättning, egenskaper, och bakning teknik inblandade.

Den första varianten att existera skulle vara Bakewell Pudding vars tidigaste inspelade recept går tillbaka i 1845, författad av Eliza Acton. Det beskrivs som '| en konditorivaror mindre söt, en maträtt fodrad med fruktkonserver och toppad med äggula slagen med socker och smör, i vilken en liten mängd mandel aromen tillsattes (ingen mald mandel)' | 'För att göra det mer spännande, legenden säger att pudding var en ren produkt av en olycka 1820, då en kock i White Horse Inn (idag känd som The Rutland Arms) hade felaktigt sprida sylt på basen och råga med frangipane, i stället för blanda allt innan avslutad bakverk fallet.

Oavsiktligt dessert förvånansvärt lockade en hel del besökare som prisade skålen som att 'bakas väl'. Före Acton receptet, kan en handfull rätter som liknar Bakewell Pudding spåras från flera århundraden tillbaka men istället verkar vara variationer av en annan typ av konditorivaror som kallas Transparent pudding. Under hela artonhundratalet, Bakewell Pudding utvecklats på något sätt till att ha en bakelse bas. Och det var i 1861 som Mrs Beeton populariserade ett recept för en Bakewell pudding med en puff-konditorivaror bas samtidigt bakas i en konditorivaror fall. Detta skulle då vara rättmätigt klassificeras som en 'tårta'. Mycket förvirrande det kan tyckas, men skillnaden verkligen ligger på de ingredienser som används.

Tekniskt sett är det tårta gjord av mördeg, jam- vanligtvis jordgubbar, svarta vinbär eller Apple- och frangipane toppning, som beskrivs som en svampliknande fyllning, smaksatt med mald mandel. Traditionellt kakor är också täckta med nötter såsom mandlar och jordnötter. Med sin mördeg, inte blåsa upp under gräddningen på grund av brist på hävningsmedel. Idag, den traditionella och, så säger de, är original Bakewell tart fortfarande säljs på The Bakewell Tart Shop \u0026 amp; Coffee House i Derbyshire.

Å andra sidan, fortfarande gör The Old Original Bakewell Pudding Shop och säljer pudding varianten. Denna består i huvudsak av en smördeg fall toppad med ett skikt av sylt, sedan fyllda med en blandning av socker, mandel, smör och ägg-att den viktigaste skillnaden. En annan viktig egenskap hos pudding är dess lätta och gulaktigt skal, tillskrivas dess smördeg komponent. Moderna varianter av de två rätter ersätta sylt med choklad spridning eller äppelkompott.Sammanfattning

1) Bakewell pudding och tårta är en traditionell engelsk konfekt infödda till staden Bakewell i Derbyshire.

2) I motsats till vad många tror, ​​det Bakewell pudding och tårta är två olika bakverk som varierar i ingredienser och egenskaper.

3) Eftersom både innehåller socker, mandel, och sylt, de skiljer sig i den typ av konditorivaror som används och närvaron av ägg. Bakewell pudding innehåller ägg och använder smördeg att producera en ljus och gulaktigt skal. Bakewell tart är eggless och består av mördeg som förhindrar dess fall från puffing upp.