Skillnaden mellan Lime och Key LimeKalk vs Key Lime

Citrus är det gemensamma namnet på blommande buske eller litet träd som tillhör Rutaceae familj som är hemma i Sydostasien. Dess frukter, som är rika på C-vitamin och flavonoider, kan ätas färska eller göras till saft eller sylt.
Det finns många sorter av citrus den vanligaste av dessa är: apelsiner, grapefrukt, mandariner, citroner och lime. Medan apelsiner, mandariner och grapefrukt brukar ätas färska, citroner och lime är bäst för att göra juice och som kvarstad för rätter.

Lime är en citrus sort som är rund och har en grön till gul färg. Dess massa är mycket sura och sura och används i många rätter. Dess blad används också som örter i de flesta delar av Asien, medan dess saft används för att ge smak till olika typer av drycker.

Det har många andra användningsområden bortsett från att konsumeras som livsmedel. Det är en bra medicin för skörbjugg, och dess eteriska oljor används i parfymer. Kalk används också vid framställning av rengöringsprodukter. Det finns flera typer av kalk, nämligen; Persiska, spanska, sött, Australien, Kaffir, blod, mandarin, mysk och Key lime.
Key lime är mindre, har mer frön, och har en starkare doft än de flesta andra typer av kalk. Medan en kalk har vanligtvis en grön färg när omogna, vilket är när de skördas vanligtvis är key lime gulaktig färg. Det är också mindre bastant än andra typer av kalk. Den har en tunnare kant än de flesta andra typer kalk och är surare, men det har en sötare smak än alla andra typer lime. Dess smak är också annorlunda. Den har en starkare, mer intensiv, och syrlig smak. Det används i siraper, desserter, marinader, curryrätter, och dressingar.Det är också känt som omanska kalk, mexikanska eller västindisk lime, och Bartender 's kalk. Det förhöjer smaken på alkoholhaltiga drycker såsom margaritas, tonika och gin. Den fick sitt namn från Florida Keys som är känd för sin nyckel lime pie. det är också hemma i Sydostasien, men fördes till USA via Mellanöstern, Nordafrika, Europa, särskilt Spanien, som förde trädet till Florida Keys.

Sammanfattning:

1. Lime är en variant av citrus växt som har frukter som används i juicer och rätter medan Key lime är en typ av kalk.
2. De flesta typer av kalk har tjocka skalet, men Key lime har en tunnare skorpa.
3. Key lime är sötare än andra typer av kalk.
4. Key lime är mindre i storlek och volym än de flesta andra typer av kalk.
5. Key lime är tarter, surare, och har en mer intensiv smak medan andra typer av kalk har mindre syrahalt och mindre intensiv smak.
6. Limes skördas medan de fortfarande grön färg, men Key lime har en mer gulaktig färg jämfört med andra typer av kalk.