Skillnaden mellan sackaros och fruktosSackaros vs Fruktos

Det finns många saker i livet som hjälper till att göra det roligare, spännande och mycket bättre än det redan är. Vilka alternativ som är tillgängliga som kan förbättra människan 'livskvalitet, hans utseende, välbefinnande, på det sätt som han gör saker, och den mat som han äter.

För att förbättra smaken på mat och göra det mer tilltalande, är det nödvändigt att lägga till smaktillsatser, som antingen kan vara torr eller i flytande form. Kryddor inkluderar örter och kryddor, oljor och sirap, vinäger och ketchup, salt och socker, och många fler.

Socker är en kolhydrat som kan förvärvas från frukter och grönsaker. Den extraheras från sockerrör och sockerbetor och kristalliseras genom processen av filtrering. Det finns i flera olika former; glukos, laktos, sackaros, majssirap, och fruktos.

Sackaros är socker, där två små molekyler (glukos och fruktos) kombinera ihop för att bilda en stor molekyl. Det är mest känd som bord socker eller raffinerat socker som finns i flera typer:. Fina, grova, pulveriserade fruktsocker, konditor och bagare 's Det är ett säkert och naturligt sätt att söta vissa livsmedelsberedningar såsom juice och drycker, gelatin och andra mixar, bröd och bakverk, för glasyr och krämer, geléer och sylt, godis och andra sötade livsmedel.När sackaros rötas, separerar den i glukos och fruktos molekyler. Glukos ger energi och stimulerar produktionen av leptin som talar om för hjärnan av hunger. Fruktos omvandlas till fria fettsyror och triglycerider som stör leptinnivåer. Det kan förvärvas från frukt, fruktjuicer och honung. Det är sötare, och inte höja blodsockernivån. Behövs endast en liten mängd fruktos för att uppnå en viss sötma så bara några kalorier absorberas av kroppen.

Det är 100 procent fördelade i levern. Och om den konsumeras i stora doser, kan det överarbete levern och orsaka skada. Det är mycket gödning och kan leda till fetma även om det rekommenderas för diabetiker eftersom det har låga nivåer av glut5 som kan utlösa produktionen av insulin.

Sammanfattning:

1. Sackaros är en sockerart som bildas genom att kombinera två små molekyler till en stor molekyl, medan fruktos är en av de molekyler som finns i sackaros.
2. Sackaros är den vanligaste typen av socker och kommer i form av raffinerade, konditor, bagare 's, och grovt socker medan fruktos inte så stor utsträckning som sackaros men det är också tillgänglig för användning i bakning och andra livsmedelsberedningar.
3. Fruktos har höga halter av fett som det omvandlas till fria fettsyror och triglycerider medan sackaros inte.
4. Man kan få fruktos från frukt och honung medan sackaros kan erhållas från frukter och grönsaker.
5. Fruktos rekommenderas för användning av diabetiker medan sackaros är inte.